Opinió

El Mallorca haurà de millorar molt

Miguel Rubio  celebra el primer gol del Granada

Miguel Rubio celebra el primer gol del Granada / Europa Press

Ricard Pla

Marcada per la lesió i la baixa del capità Antonio Raíllo, la tercera jornada del campionat ens ha demostrat el buit que ha deixat el central andalús. Sense Raíllo, la defensa mallorquinista ha estat un desastre i no només pels gols encaixats. Ja sabem que, a aquestes alçades del campionat i sobretot pel que fa als equips que van malament, allò de “falta molta lliga” i “això acaba de començar” són dues constants.

La realitat ens diu, però, que el Mallorca en tota la temporada passada no va estar gens a prop de la zona de descens i ara, a falta del Getafe, frega la zona vermella. Després del lamentable partit d’ahir a Granada, en què es cometeren errades impròpies de professionals, és evident que l’equip ha de millorar molt, si vol començar a sumar de tres. Un punt de nou de possibles és un bagatge molt magre, tenint en compte els rivals: exactament, dos desplaçaments a camps de dos equips que la temporada passadat jugaven a Segona. És ara quan miram el calendari i és obvi que —almenys sobre el paper— venen equips millors que el Las Palmas i el Granada.

Amb el d’ahir, el Mallorca suma catorze partits sense guanyar fora camp; és una simple dada, però summament significativa. Per tant, encara té temps per canviar d’actitud i no fiar-ho tot als partits que ha de disputar a Son Moix; sense anar més enfora, diumenge que ve, contra un equip que sempre ha estat a la part alta de la classificació, com és l’Athlètic Club de Bilbao.

Ahir, a Granada, hi va haver molts de jugadors assenyalats, no per poques ganes o manca de bona actitud, però és evident que falta encaixar les peces i reprendre el nivell futbolístic d’homes que fa uns mesos eren essencials. Aguirre, que tampoc no va estar gaire encertat, té temps per repensar-s’ho i recuperar la moral d’un equip que ja ha encaixat massa gols en tres jornades i que només té un punt. 

Suscríbete para seguir leyendo