Homenatge

La vigència/presència de Pere Morey

Aquest divendres, a las 19h en el Museu de Mallorca, es recordarà la seva figura

Pere Morey

Pere Morey

Pere Estelrich i Massutí

Pere Estelrich i Massutí

Pere Morey ens va deixar ara fa ara tres anys i mig. Era el novembre del 2019. Ens va deixar però ens va deixar una Deixa (permeteu-me el joc de paraules, al qual ell n’era un aficionat). Un llegat en forma de llibre, com no podia ser d’altra manera. Un volum en el qual trobam els trets propis de l’autor, que no són altres, com ens recorda Bartomeu Mestre 'Balutxo', encarregat de presentar el volum, que “l’ocurrència, el sentit d’aventura, la imaginació, l’optimisme, el coratge, el sentit positiu de la vida i la recerca d’aventura”.

Idò sí, per aquest divendres i a les 19h en el Museu de Mallorca, aquest centenar de pàgines que formen una novel·la curta titulada Màtria, es posaran a l’abast de qui vulgui llegir-les, que segurament seran molts, com molts eren els seguidors de les aventures bibliogràfiques de l’enyorat amic.

Segons una nota prèvia, a Màtria, l’autor va deixar “un arsenal d’arguments per a les discussions sobre el Procés”. 

Són paraules de Balutxo: “Algú pot pensar que, mort l’autor l’any 2019, el llibre pot haver perdut actualitat i vigència. Just al contrari, la perspectiva d’aquests darrers anys referma que la lluita per les llibertats no caduca i que, tanmateix, potser amb qualque reculada, no hi ha marxa enrere”.

I això no és tot, ja que el llibre és també una bella història d’amor wagneriana, és a dir, una història d’amor amb el fons de la música de l’òpera Parsifal de Richard Wagner, cosa no gens rara si tenim en compte l’enorme implicació de l’autor amb el fet musical. Morey era, sens dubte, un gran melòman, un apassionat de la música, amb coneixements que van molt més enllà dels d’un aficionat. Eren gairebé coneixements de professional.

Però l’acte serà molt més que una presentació d’un llibre pòstum, serà també un homenatge a un homenot compromès. Un homenatge ple de sinceritat i estimació, en el qual hi intervindran també l’editora Marta Serrano, Maria Gràcia Salvà, directora del Museu de Mallorca, Albert Cassanyes, president de l’Associació dels Amics del Museu, Antoni Vicens, Santiago Coll i Kika Coll. Tots ells sobre el fons musical de la peça Bist du mei mir de Bach interpretada per la soprano Marina Serra, el tenor Gerard Abril, les violinistes Isabel Morey i Amèlia M. Fellows, violins i Neil Fellows al piano.