Voda.- Voda en les llengües eslaves vol dir aigua. Però també és el títol d´un disc de Nafas Ensemble, una agrupació mallorquina de música tradicional que lidera Jaume Compte i que anit presenta un grapat de peces d´origen balcànic a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa (21.30).

Comte és un guitarrista interessat, des de fa uns anys, en la recerca i difusió de la música que uneix la profunditat amb l´aspecte lúdic, unió que ha trobat a les melodies populars de, l´altre temps turbulenta, zona dels Balcans.

Amb una formació de corda (violoncel, contrabaix, violí, viola i guitarra), el seu grup s´endinsa en la música estrictament instrumental.

Ponts.„ Establir ponts entre cultures, entre maneres de fer música, entre sensibilitats diferents és un dels grans valors que aporten les presències escèniques de Jordi Savall, qui sovint visita Mallorca per oferir espectacles que mai no deixen indiferent.

Anit i amb el títol genèric de Paisatges Cèltics, Savall ofereix a l´Auditori de Manacor (20h) un monogràfic dedicat a la música irlandesa i escocesa des del segle XVII al XX.

Aires i danses de compositors com O´Carolan, Simon Fraser, Niel Gow, James Macpherson o William Marshall, i que foren la base del disc que enregistrà amb l´arpista Andrews Lawrence-King, sonaran a través de diferents violes de gamba històriques: una de 1697 del taller londinenc de Barak Norman i una de 1750 del taller francès de Nicolas Chappuy.

De Calvià a Egipte.- Avui i demà, a la Sala Dante de Palma (19.30h), el Cor de Calvià, amb acompanyament de piano (Svitlana Bens), amb direcció escènica de Jaume del Barrio i musical de Llorenç Gelabert, ofereix una de les sarsueles més populars del repertori còmic: La Corte del Faraón, amb música de Vicente Lleó.

Es tracta d´un títol realment inclassificable, ja que en ell mateix reuneix sarsuela, opereta, revista€ amb moments tan coneguts i que permeten segones lectures com "Yo soy el casto" o "Son las mujeres de Babilonia". Diversió assegurada.