LA PRÈVIA

Setmana Santa i més

Álvaro Urquijo en ‘A tu lado’. |

Álvaro Urquijo en ‘A tu lado’. | / Pere Estelrich i Massutí

Pere Estelrich i Massutí

Pere Estelrich i Massutí

Durant aquest cap de setmana, a més d’altres esdeveniments musicals, comencen els concerts de Setmana Santa que programen les diverses institucions i agrupacions. Sense intentar ser exhaustiu, heus aquí unes recomanacions:

Podem encetar el dissabte assistint a la taula rodona que ha organitzat l’Institut de Musicologia Pau Villalonga en memòria de Joan Moll. Comença a les 9.30 hores a la Partituroteca del centre de la UIB a Sa Riera.

Més tard (11.30h), a l’església d’Alaró el setmanal concert d’orgue, en el qual hi trobarem algunes obres escrites per compositors anglesos.

L’església del Roser de Santanyí (19h), acollirà el concert de Setmana Santa de la Banda Municipal de Música de Santanyí, dirigida por Pedro Vallbona i a l’Auditori de Porreres (19.30h), la Filharmònica Porrerenca també ha programat un concert.

A la basílica de Sant Francesc de Palma (20.45h), l’Orfeó Balear i l’Orquestra Camerata Balear, sota la direcció de Daniel Mulet, ens proposen el Requiem de Fauré. El baríton Gabriel Mas, la soprano Rosa Bonet i l’organista Bartomeu Manresa, també hi participen.

En el Teatre d’Inca tenim el cicle de dansa. Avui Sol Picó presenta l’espectacle Lastre I a les 20 hores, tot i que si mirau la programació del teatre teniu oportunitat de veure altres propostes durant tot l’horabaixa.

Al Caixafòrum de Palma, Joan Miquel Oliver ens convida avui a saber Com escriure una cançó (19h).

Avui i demà, l’Auditòrium de Palma (20h), programa un musical amb el grup Los Secretos. El títol: A tu lado.

També avui dissabte i a Santa Creu de Palma (20.30h), un concert de Música Religiosa amb el Brown Universuty Chorus i la Coral Universitat Illes Balears, primer per separat i després conjuntament s’acostaran a un repertori molt variat, que inclou obres d’autors mallorquins, americans i negres espirituals..

Demà diumenge, el Teatre Principal de Palma (18h), presenta l’Stabat Mater de Haydn amb el Cor del Teatre Principal, l’Orquestra de Cambra de Mallorca i els solistes Maria Casado, Jorge Franco, Begoña Gómez i Enric Martínez-Castignani. La direcció és de Francesc Bonnin.

Una mica més tard, al convent dels Sagrats Cors de Sóller (20h), The armed man, la missa per a la pau de Karl Jenkins, amb els Musicians Pacem Ensemble i la direcció de Josep Alarcón.

De cara dilluns tenim dues sessions (a les 17h. i a les 18.15h) d’una audició comentada sobre Parsifal de Wagner a Can Alcover de Palma (convé reservar al 655766464); i a la capella del Roser de l’església de Felanitx (21h), Concert de música sacra del Renaixement amb Cercle Cromàtic, el quartet vocal que interpretarà obres de Gesualdo, di Lasso, i Victoria.

Mitja hora abans i a la Seu, el Rèquiem de Mozart amb l’Orquestra Simfònica, la Coral Universitat de les Illes Balears, la Capella de la Seu i els solistes: Irene Mas, soprano, Begoña Gómez, mezzosoprano, Joan Lainez, tenor i Josep Miquel Ribot, barítono.

I si ja ens anam a dimarts, en el Club d’aquest diari i dins el cicle Foro Bellver, tendré el plaer de presentar una audició comentada sobre una de les obres grans del repertori: La Passió segons Sant Joan de Bach.

Suscríbete para seguir leyendo