Entenc la política a través del debat, des del contrast ideològic i l’acord. Aquesta és la principal raó de ser de MÉS per Mallorca, projecte a on una gran diversitat de punts de mira s’uneixen dins els pilars fonamentals que ens cohesionen i consoliden. Tota aquesta varietat, tots aquests punts de mira, però, són el que ha d’alimentar el nostre discurs, sempre des de l’acord i el debat polític, i mai des de la imposició d’un sector per sobre dels altres, atès que aquest fet seria renunciar a l’essència del partit.

Abans d’anunciar la meva intenció de presentar-me a les primàries de MÉS per Mallorca per ser la propera candidata a les eleccions al Parlament, vaig mantenir nombroses reunions i converses amb persones i grups que representen la diversitat tant territorial com de sensibilitats que conformen el nostre partit. Va ser gràcies a l’ample suport mostrat des d’aquesta pluralitat que vaig fer la passa.

Ens presentam a les eleccions per guanyar i governar, no m’amagaré. Estic convençuda que és des de la gestió, acompanyada d’un partit fort, des d’on es poden provocar canvis substancials i urgents en la societat per a aspirar a ser les illes que defensam dins el nostre ideari polític. Des de l’oposició o el suport extern es pot incidir, vehicular i pressionar, però hem de tenir clar que avui no tendríem ni Llei de Residus ni de Canvi Climàtic ni Impost de Turisme Sostenible ni Renda Social Garantida si MÉS hagués decidit quedar-se a l’oposició, per posar sols alguns exemples que han canviat la vida de milers de persones i del nostre medi.

Ara bé, no hem de gestionar a qualsevol preu, és evident. Si no comptam amb prou majoria i necessitam negociar possibles pactes, hem de ser implacables en les nostres postures i treure de les negociacions el que són drets inalienables de la ciutadania, com és el dret de l’ús de la llengua catalana de forma plena en la nostra societat. No podem posar sobre la taula elements que han de ser indiscutibles. Amb el resultat d’aquest procés de negociació, és l’assemblea de MÉS per Mallorca qui ha de decidir, sense consignes, quin és el millor lloc des d’on desenvolupar el nostre projecte.

Tenim per endavant un procés engrescador de cara a les eleccions del 2023, en un camí que hem de recórrer sumant persones i, especialment, les seves veus. La meva candidatura és un lideratge jove, femení i feminista que va de la mà de la gran diversitat i experiència que acumula MÉS per Mallorca a la seva motxilla. La il·lusió no neix de lideratges incontestables amb grans discursos, sinó del sentiment de pertinença i la participació de tothom. Les persones a qui ens toqui estar al capdavant hem de ser capaces de llegir els missatges i postures perquè tothom se senti identificat en el discurs públic, celebrant les victòries i aprenent dels errors de forma constructiva. Sols des d’aquesta perspectiva d’autoestima col·lectiva pot emanar la il·lusió per a construir un projecte que aspiri a majories socials i a poder viure a un país amb futur.