Palma, Suècia, Senegal, Alemanya, Galícia, Madrid. Associacionisme juvenil, moviment LGTB+, moviment animalista, economia verda, associacionisme veïnal, cultural, de cohesió social i estudiantil; col·lectius defensors dels drets humans, d'acollida de refugiats, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca... Són els llocs de procedència, tant geogràfic com de moviments socials, de les persones que formaran part de la candidatura de MÉS per Palma per a les eleccions municipals del 2019. Una llista plural i diversa conformada gràcies a un procés de primàries obertes que han permès que persones independents i amb inquietuds diverses vulguin pertànyer a aquesta cooperativa política que és MÉS per Palma, un projecte transformador que posa les persones en el centre.

Aquesta diversitat ens duu a ser un projecte més socialitzat, directament connectat amb els moviments socials i les seves necessitats, amb els diversos col·lectius veïnals que treballen barri a barri i poble a poble. El factor humà serà la forma principal de fer arribar el nostre projecte de model de ciutat. És per això que, la nostra, és una llista per a que l'esquerra sumi i continuï la transformació que ha començat a Palma durant aquests 3 anys. Una llista que, a més de jove, està preparada per a governar.

El nostre objectiu és, com he dit abans, continuar amb la transformació de la ciutat i fer-ho a partir de les preocupacions de la gent, i ho volem fer a partir de 5 objectius: en primer lloc, la cultura com a eix transformador, amb l'obertura de Can Ribas i de l'antiga presó com a espais de referència cultural. En segon lloc, la lluita contra el canvi climàtic, amb el projecte del primer bosc urbà a l'antic Canòdrom, i la remodelació del passeig Marítim, amb la plantació de més de 2.500 arbres en sumats els dos projectes. En tercer lloc, la mobilitat sostenible com a principal paràmetre de ciutat moderna i europea, amb projectes com el trambús o tramvia, que connecti el centre de la ciutat amb la platja de Palma i l'aeroport. En quart lloc, la diversificació econòmica, amb l'impuls del districte creatiu a Nou Llevant, connectat al Moll Vell i a la Indústria Nàutica. I, finalment, el valor més important, sense el qual els altres no tendrien sentit, és el d'una ciutat justa, amb l'accés a habitatge com a principal repte. Fins ara hem prohibit el lloguer turístic a plurifamiliars i hem obert l'Oficina Antidesnonaments, que ha donat alternatives a més de 1.300 famílies. Ara plantejam posar límits al preu de lloguer a determinats barris de la ciutat.

Per tot això, vos convid a formar part d'aquesta obra col·lectiva. A viure el procés de transformació que just acaba de començar. Un projecte, el de MÉS per Palma, que no parla de dos, de quatre, ni de sis anys de legislatura, sinó de la Palma dels propers 20 anys, que ha de ser eficient, creativa, resilient, verda i justa.