Hi ha projectes que només sorgeixen des de la complicitat més profunda. Fa molts anys que vaig conèixer a Isabel-filla. Anàvem al mateix col·legi que tenia un jardí, i dos arbres a l´entrada. Podríem dir que vàrem viure la infantesa i la primera adolescència molt de prop. Aquelles persones que han crescut plegades conserven vincles que ni el temps ni la distància no esborren. És un fenomen curiós que ocorre només amb els amics de la infantesa. La vida ens n´allunya però en conservam el record fresc, intacte. Els moviments i les presses del nostre present ens fan conèixer moltes persones. A vegades, el temps arriba a convertir-se en una llarga desfilada de rostres i de noms. Molts formen part profunda de la nostra existència. Altres es mesclen i se superposen, es confonen o s´esborren. Dels amics de la infantesa, ens enrecordam sempre, encara que passin molts anys i no els vegem.

Na Isabel sempre havia estat la guapa de la meva classe: Figura espigada, ulls enormes, cabellera rossa. Les altres ho reconeixíem sense dificultats, perquè hi ha coses que resulten òbvies. Formava part del meu cercle: És a dir, ens relacionàvem a classe i ens convidàvem mútuament a les festes d´aniversari a casa. Cadascuna ocupava, cada any, un lloc a la llista de l´altra. Record les seves festes, i també les meves, com moments magnífics d´un temps que se n´ha anat, d´una època feliç. Aleshores sa mare era una senyora amable i elegant, que ja es dedicava amb entusiasme al món de les joies.

La passió per les joies és comuna. Na Isabel va heretar-la de la seva mare, que també es diu Isabel, com s´hereten les millors coses de la vida, aquelles que ens arriben al fons de l´ànima. Des de sempre, mare i filla s´han caracteritzat pel gust exquisit, per la recerca de l´harmonia i la bellesa, per la capacitat d´aportar-hi un toc personal de modernitat, original i valenta. Des de fa anys treballen juntes. Dissenyen joies. A la feina, que és també una passió, hi aboquen l´entusiasme de qui estima l´ofici i l´experiència de les persones que han decidit dedicar-hi la vida.

Ahir mateix varen fer una exposició a l´hotel Maricel, on es reuniren prop de quatre-centes persones de la nostra societat. És una col·laboració amb la firma Noah, que presenta diferents de joies. Elles hi aporten el seu bon gust, el savoir faire de les dones que estan acustumades a viure en un univers d´harmonia. Totes dues van saber crear un clima càlid, cordial, perquè la gent pogués assaborir la bellesa i la força de les seves peces. Unes joies que -en una mateixa línia basada en el bon gust- presenten estils prou distints perquè puguin agradar a un ampli ventall de públic. L´aportació de mare i filla és molt interessant en el món de la joieria illenc, perquè saben unir la bellesa de les peces amb la diversitat d´opcions possibles. Em va agradar saber que les seves joies són una aposta segura.