Opinió

Ni dissabte ni diumenge

Pau Tomàs.

Pau Tomàs. / Fibwi Palma

El mal cap de setmana començava a Gran Canària on el Fibwi Palma perdia contra els locals, un equip que només havia guanyat dos partits, però que mescla a la perfecció joventut, físic i talent. La victòria era possible... Una vegada més el grup de Pau Tomàs perdé – la tercera consecutiva – i Font que havia fet un tercer quart formidable, errà el triple guanyador. Una vegada més els mallorquins entraren al darrer període per davant a l’electrònic, però el darrer capítol de l’encontre tornà a ser negatiu i decisiu...

Dos detalls a destacar: Per una part Tomàs amplià la rotació i dos jugadors que fins ara havien participat d’una manera testimonial, Blanco i Huguet, permeteren que alguns titulars poguessin arribar més frescos als minuts finals; però no fou suficient. Com tampoc ho va ser la zona plantejada pels fibwis i mantinguda molts minuts, que més que anul·lar virtuts dels rivals, sembla que cercava aprofitar els seus errors, que en les facetes dels triples i de les assistències no es produïren, perquè llançaren massa alliberats i els seus percentatges superaren les seves mitjanes. Malgrat la derrota, la directiva del club continua confiant en la feina del cos tècnic.

Diumenge era el torn del Palmer Basket que rebia el líder Benicarló i que sorprenentment encara no coneix la derrota. Amb Sergio Jiménez a la banqueta els immobiliaris encaraven el matx amb les importants baixes de Harris, Urbutis i Nicholas. La missió semblava pràcticament impossible i més quan al segon quart el marcador assenyalava un preocupant 15-30... I per ben poc no tingué lloc, la sorpresa.

El grup no baixà els braços, anà retallant i, després d’un tercer acte notable (26-13) – els aficionats començaren a creure en la victòria –, arribà a l’equador del darrer un punt per davant (64-63). Jiménez no aturà de fer canvis de jugadors i algunes de les seves noves propostes defensives i ofensives, és a dir, del nou estil de joc, es pogueren observar al parquet de Son Moix. Només unes pèrdues de pilota grolleres i un Libroia, el base dels valencians, sensacional impediren la victòria, encadenant així la pitjor ratxa negativa de la conferència, la sisena derrota consecutiva. Malgrat el mal resultat final i tenint en compte les cabdals absències dels lesionats, les sensacions foren més bones que dolentes.

Fibwi i Palmer acumularen a les seves motxilles una derrota més. Detalls – cal recordar que el bàsquet és un joc de detalls – impediren que dissabte i diumenge assolissin la victòria. Per diverses circumstàncies cap dels dos equips, a punt d’estrenar el mes de desembre, ha estat conseqüent amb les expectatives inicials; alguns els titllen, els resultats obtinguts fins ara, de decebedors. Afortunadament els mes optimistes argumenten: encara queda molta lliga. 

Suscríbete para seguir leyendo