Elisa Sebbel és el pseudònim sota el qual la filòloga Isabelle Bes, professora de la nostra universitat, ha signat un llibre en el qual es descriu de forma novel·lada la terrible història de les dones, vint-i-una en total, que foren enviades a Cabrera a principis del segle XIX.

La prisionera del mar és el títol del volum i l'ha editat Roca editorial. El drama dels presoners de les guerres napoleòniques que, després de vagar un temps pel Mediterrani foren desembarcats a Cabrera el 1809, convertint l'illa en un camp de concentració, tal volta el primer de la història, aquest terrible succés ha estat estudiat sobradament i posat en forma de novel·la diverses vegades.

Ara bé, fins ara tant els estudis com les ficcions es basaven en explicar el que els hi passà als homes, els milers d'homes que varen viure i sofrir la tragèdia. En aquest llibre que avui recomanam es conte la peripècia des del punt de vista d'una dona, Heloïse, una vídua de devuit anys que es converteix en protegida d'un metge, primer, i amant d'un altre presoner, després.

Llibre amb un rerefons històric, basat, com és habitual dir, en fets reals i que segur vos mantindrà atents durant unes quantes hores. Hem de dir que el text original està escrit en francès donat que l'autora és parisenca de naixement.

Fitxa del llibre:

ELISA SEBBELLa prisionera del marRoca editorial, 288 pàgines, 19 €

CONTENIDO_RELACIONADO

  • Pere Estelrich recomana 'Mitologia per a profans', de Antoni Janer Torrens

FIN_CONTENIDO_RELACIONADO