Passeig de ronda
De premis i museus
1
Sempre paga la pena passar dos dies a Barcelona aprofitant la concessió del premi Planeta. És una manera de trobar-te amb altres col·legues i conversar sobre el món i la bolla. Sempre és un gust parlar amb Carles Domènech, home d’idees fresques i gran conversador o saludar Llúcia Ramis, que sap el dimoni on es colga pel que fa al món de la literatura catalana. En una paraula, el Planeta dóna per molt, més enllà del premi.
2
Però Barcelona també permet més vivències. Anar a concerts, com el que ens oferiren el poeta felanitxer Arnau Pons i el músic català Héctor Parra, sota l’ombra de les Constel·lacions de Miró; o descobrir nous museus com el de les Cultures del món, situat en el palau Nadal, prop del Museu Picasso, en el carrer Moncada.
El visitant pot veure aquest tipus de museus de dues maneres. Una, com a un ignorant: admirar les peces com a obres d’art. Però l’altra manera és la de l’analista, la de l’antropòleg: veure les peces fora de context, ja no com a obres d’art que no són, sinó com a objectes trets dels llocs originals i de pertinença.
Tot sol, m’hagués situat en el primer grup, ara bé, com que hi vaig anar en companyia d’un estudiant d’antropologia, la visita va canviar per complet: se me va destapar l’esperit crític.
Suscríbete para seguir leyendo
- Una empresa hotelera balear es pionera al reducir la jornada laboral
- El sorteo del Euromillones deja un millón de euros en Mallorca
- Los ciudadanos de Baleares exigen poder opinar y decidir ante la masificación turística: "Si el turismo nos afecta a todos, todos tenemos que poder hablar
- La excompañera de prisión de Rosario Porto desvela el impactante motivo de su suicidio: "Esa era su meta
- Ya es oficial: esta es la fecha límite que tienen los autónomos para pedir 3.000 euros para sus empresas
- Accidente de tráfico en Mallorca | Muere un hombre carbonizado en su coche tras chocar con un muro
- La agencia de Mallorca implicada en la estafa de la boda de Cancún anuncia su cierre
- Adiós a la primera carnicería y charcutería vegana de Palma