Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Què és cultura

La paraula que ens arriba des de la poesia, es fa gran i llavor vital

Dia 20 es presenta a la Fundació Sa Nostra de Palma el llibre Ser Ser

El centro cultural Sa Nostra.

La paraula quan ens arriba des de la poesia, s’engrandeix i pot arribar a ser immensa. Aquesta paraula quan es fa veu, cercant expressar el ser més net i profund, ens trasllada a l’univers del ser creador i transformador.

Quan Enric Urbano Ángel escriu, segurament es troba amb la recerca i la indagació del que impulsa la vida més íntima, tal vegada dimensions que en la vida quotidiana es fa complex viure i exterioritzar des de la normalitat. Aquesta força que el mou amb la seva poesia, que ens arriba i commou, amb l’expressió que s’endinsa en el ser més autèntic, quan amb situacions corrents, deixam de costat, no ho acabam de copsar, potser deixam de banda.

Les paraules que entrellaça n’Enric per deixar-nos enganxar el nostre esperit en la lectura de la seva poesia, juguen amb tota l’acolorida varietat dels matisos. Ens abraça i ens empeny a mantenir la lectura. Ens obri a conèixer el món interior que batega a dintre seu, amb intensitat i complicitats.

El seu món personal, citat com a interioritat beu dels espais que l’acompanyen. Les paraules que ens ofereix mostren molt del que envolta el seu entorn. Ser Ser, aprofundeix en micro espais, a la vegada que obri amples trajectòries de vida.

Coneixem ja els seus vincles amb la paraula, amb el joc amb elles, les paraules que es fan cos faedor d’estima, mostrant a l’ésser, convidant-nos a ser. La nova proposta, el llibre que ens mostra ara, nascut, com tantes coses en temps de confinaments i pandèmia, explora i esclata vitalitat, quan en els exteriors, en la trobada física i personal, ens trobem limitats, ara que estendre el viure en llibertat les abraçades ho enyoram amb delit.

La temptació de transcriure alguna de les seves aportacions, la deixaré de banda, convidant a cercar l’obra d’un jove poeta, que ja mostra una obra sòlida i constant, en un degoteig fructífer, que vull convidar a conèixer. Ell segur que ens atendrà, que si és factible, ben prest el tindrem descrivint el seu darrer llibre: Ser Ser d’Europa ediciones. Descriure’ns, recitant, llegint transitant la vida. Llegir des de la intimitat, compartir des de la col·lectivitat una convidada a la vida.

Ha arribat el moment de poder tocar el llibre, de llegir-lo, de fruir amb passió. El dia 20 d’abril serà una ocasió esplèndida, donat que l’autor ens convida a la seva presentació. Un temps per gaudir-ho i descobrir l’energia de ser un poeta, de ser amb empenta, de seguir creixent amb la paraula.

(Per reservar lloc: presentacion.serser@gmail.com)

Compartir el artículo

stats