La data, la de la festa de Tots Sants (i el dia dels difunts) pot ser casual, però el fet és que la Fundació Studium obre anit temporada amb el Rèquiem de Mozart, una partitura que ja ens ha ofert en altres ocasions (sense anar més lluny, aquesta mateixa obra obrí la temporada passada) però que sempre ens pot semblar nova i atractiva. De fet el públic respon massivament a la convocatòria cada vegada que algun grup la proposa. La cita és a l´auditori del Conservatori a les 20.30h.

Studium presenta una versió curiosa ja que inclou la seqüència Dies Irae orquestrada per Joseph Leopold Eibler en lloc de la tradicional feta per Franz Xaver Süssmayr. El primer, que era molt amic de Mozart, va rebre l´encàrreg de la vídua, Constanze. El segon, alumne del compositor, fou però qui acabà l´obra, a partir de les notes que Mozart havia deixat. La versió de Süssmayr és la que habitualment sona a tots els teatres del món.

A partir d´avui, un dilluns de cada mes i fins el maig, la Fundació Studium Aureum ha programat set concerts d´abonament, en els quals ens retrobarem amb ampliacions de cicles ja coneguts com La Música a la Cort de Dresden, El Lied i la balada romàntiques i A l´entorn de la família Bach, però també amb programes nous com el que inclou La Cançó de la Terra de Mahler (abril) i el Messies de Haendel (març).