Síguenos en redes sociales:

Carta del batle d'Inca | Avui celebraríem el Dijous Bo

Carta del batle d'Inca | Avui celebraríem el Dijous BoGuillem bosch

Si hi ha un dia que tots els inquers i les inqueres esperam amb il·lusió, és el Dijous Bo. Un dia que permet a la nostra ciutat capitalitzar l’activitat econòmica, comercial i social d’arreu de l’illa. Un dia que vivim amb intensitat i amb la certesa de mostrar als milers de visitants el millor de cada comerç, de cada empresa, associació, etc., i en definitiva de nosaltres mateixos.

La crisi de la covid-19 ens està situant en un escenari de renúncies constants i de molts de sacrificis personals i familiars. Sabem que el repte sanitari és molt gran i necessitam que tots i totes, des de la responsabilitat individual, continuem treballant la distància social d’una manera clara com a primera mesura per aturar la propagació del virus.

La cancel·lació de les Fires d’Inca i el Dijous Bo no per ser una decisió esperada i lògica ha deixat de ser complicada. En aquests moments, estam centrant els nostres esforços a resoldre la crisi social i a fer complir les normatives en matèria sanitària que des del Govern balear ens marquen. Malgrat la impossibilitat evident de poder dur a terme l’esdeveniment més multitudinari que se celebra anualment a les Illes Balears, m’agradaria agrair l’enorme esforç que en els darrers nou mesos està fent el teixit productiu, comercial, cultural i associatiu d’Inca. La seva capacitat per reinventar-se i adaptar-se a la situació actual suposa un exemple de feina ben feta, de responsabilitat social corporativa, de contínua aposta pel teixit comercial i productiu de proximitat, i de consolidació de l’associacionisme com a element de cohesió social.

Els inquers i les inqueres celebrarem aquest Dijous Bo d’una manera molt diferent. Avui a cada casa inquera tenim ben present aquest Dijous Bo atípic i assumim aquesta renúncia col·lectiva com una passa més en la lluita contra la covid-19.

Com deia abans, des de l’Ajuntament d’Inca centram els esforços a resoldre la crisi social, però també continuam treballant noves línies d’ajuts als nostres comerciants, petits empresaris i autònoms. Ells i elles fan possible que la nostra ciutat llueixi i contribueixen de manera notable a fer d’Inca un lloc de referència comercial. En aquest sentit, en les pròximes setmanes posarem en marxa un pla de suport al teixit productiu que dotarem amb 600.000 euros.

És evident que mai és suficient, més encara en aquests temps d’incerteses constants, però el compromís de l’Ajuntament d’Inca amb els inquers i les inqueres és ferm. Així mateix, continuarem reivindicant ajuts i recursos a les institucions supramunicipals, per tal que entre tots i totes puguem contribuir a fer efectiu el reinici econòmic a la nostra ciutat.

Tots i totes desitjam que aquesta crisi sanitària i econòmica quedi enrere i poder començar a reconstruir tot el que la covid-19 ha tirat per terra. Però, ara més que mai, necessitam aturar els contagis i minimitzar els contactes per recuperar una normalitat que ens permeti el retorn a les oportunitats.

Estimats inquers i inqueres, malgrat les circumstàncies, molt bon Dijous Bo!

Pulsa para ver más contenido para ti