Centenars de milers de persones viatgen diàriament arreu del món. Si els seus desplaçaments són fora de la seva residència habitual necessiten pernoctar a qualque lloc. Uns ho fan a cases pròpies, uns altres aprofiten famílies o amistats, d’altres van a domicilis particulars mitjançant els avantatges de les plataformes de lloguer, i una nombrosa part d’aquests viatgers prefereixen fer-ho a establiments hotelers amb les seves diverses modalitats.

Com que aquest moviment massiu de persones, segons totes les indicacions, continuarà augmentant dia a dia, satisfer la necessitat de pernoctar farà que el futur del negoci d’allotjament resulti atractiu per emprenedors i inversors. És evident que hi haurà alts i baixos en la demanda, però la intuïció i l’anticipació dels veritables emprenedors faran possible que encertin gairebé sempre amb les seves decisions empresarials.

Aquí, a les Illes, tenim una oferta d’allotjament molt variada. El model hoteler predomina damunt tots els altres. És en aquest sector on es presenten interessants oportunitats d’inversió, ja sigui per mantenir els estàndards, per reposicionar-se, canviar de model o per vendre els immobles i els seus negocis a altres emprenedors. El sector hoteler està sofrint una certa transformació. Tot i que la seva atomització encara és considerable, de forma pausada estam veient com els grups o cadenes van absorbint actius, ja sigui mitjançant l’adquisició de la propietat, el lloguer o la simple gestió. Per altra banda, la competència domèstica i forana obliga a combatre l’obsolescència d’una part de l’oferta. Inqüestionablement s’ha que invertir si es vol subsistir. Qui no ho pugui fer per falta de recursos o perquè ja no disposa de la necessària energia personal, el seu negoci desapareixerà o passarà a altres mans. Sovint veiem com emprenedors dels anys seixanta o setanta es desfan dels seus negocis per cansament o per falta de continuïtat familiar.

Dit tot això, serà molt interessant escoltar les intervencions dels diversos ponents que participaran en el Foro Turismo+ 2018 que tindrà lloc al Club Diario de Mallorca el proper dilluns dia quinze d’octubre. Allà, hi veurem els moviments nacionals i internacionals en matèria d’inversió hotelera, quines són les empreses que venen i compren, quins són els bancs que donen més suport a la inversió, quins són els principals fons d’inversió que cerquen ampliar el seu portafolis i quina és la seva incidència en la eclosió, ampliació o transformació de grups hotelers. Serà una bona oportunitat per conèixer quines són les claus d’una exitosa inversió en el sector d’allotjament.