Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alumnes de l'institut palmesà atenen una xerrada.ies madina mayurqa

Activitats

'Jornada de les professions' al Madina Mayurqa per conèixer el futur laboral

Més de 600 estudiants de Batxillerat i quart d'ESO de l'institut palmesà participen a una vintena de xerrades

Prop de 600 alumnes de l'IES Madina Mayurqa, sobretot de Batxillerat, a més d'alguns de quart d'ESO, afronten el darrer trimestre del curs amb més coneixement sobre el futur universitari i laboral que els espera ara que s'acosta el moment de triar una carrera d'aquí a dos mesos. El dar-rer dia de classe abans de les vacances de Setmana Santa varen assistir a la 'Jornada de les professions', a la qual una vintena de persones de diferents àmbits els van explicar la seva formació i experiència laboral.

Les xerrades més demandades pels estudiants del centre públic palmesà van ser les d'advocat i jutge, finances/banc, psicòleg i economista, totes amb més de 40 participants. S'hi havien d'inscriure prèviament i tenien com a opcions professions molt variades, entre les quals les citades abans i d'altres, com matemàtiques, biologia, arts escèniques, arqueologia, filologia, periodisme, veterinària, bomber, farmàcia, física, enginyeria industrial, enginyeria civil, arquitectura, pedagogia, policia, biotecnologia, mestre i infermeria. La mitjana d'assistència era d'una trentena d'alumnes.

Els professionals, que acudíren en tres torns diferents y parlava un a cada classe, els explicaren la seva formació inicial i al llarg de la vida laboral, les especialitats de la carrera triada i com condicionen a l'hora d'accedir al mercat, què van fer quan acabàren d'estudiar per aconseguir una feina i quina relació hi ha entre els coneixements adquirits a la Universitat i la pràctica posterior.

També van desenvolupar el dia a dia de la seva tasca professional i quines habilitats i destreses són necesàries. Els alumnes van tenir un torn de preguntes i molts el van aprofitar per aclarir dubtes sobre cadascuna de les professions exposades.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.