La prèvia | Amb «O» d’Orgues, Òpera i OCB

Pere Estelrich i Massutí

Pere Estelrich i Massutí

La música pels propers dies comença amb la lletra «O», ja que tenim algunes cites organístiques prou suggerents i a més tenim la possibilitat de veure i escoltar una de les òperes més interessants del repertori.

Comencem doncs recomanant encetar el dissabte anant a Alaró, a l’església de Sant Bartomeu i a l’orgue de la qual Miquel Bennàssar oferirà el seu tradicional concert setmanal (11.30h). En el programa, Praeambulum de Heinrich Scheidemann, dos Contrapunctus de l’Art de la fuga, un Coral i el Preludi i Fuga BWV 548 de Bach, a més d’una Improvisació feta pel mateix organista.

La música per a orgue continuarà els primers dies de la setmana que ve amb tres concerts del Festival Internacional d’orgue Pare Martorell que començà el passat dijous a Sant Francesc de Palma (20.15h). Dilluns dia 6, podrem escoltar l’organista suec Mathias Kjellgren, titular de l’església Noruega d’Estocolm, dimarts dia 7, serà l’organista alemany Krystian Scoczowski, titular de l’orgue de Santa Elisabeth a Hanau qui farà el recital i per acabar el cicle, dimecres dia 8, tendrem ocasió d’escoltar la jove organista Ana B. García titular de l’orgue Cavaillé-Coll de la Basílica Santa Maria del Coro de Sant Sebastià.

L’O d’òpera va dirigida cap a la ciutat d’Inca, en el teatre de la qual l’Orquestra de Cambra de Mallorca ens proposa per avui horabaixa (19h) una versió semiescenificada de Don Giovanni de Mozart. Bernat Quetglas dirigirà la funció.

Avui i demà, sessions familiars de Teatre Musical a la sala Mozart de l’Auditòrium de Palma, amb Rapunzel (17h)

Diumenge, a la Sala Magna del mateix teatre (18.30h), una sessió de dansa amb l’espectacle Tango, amor desconsolado. El pianista Juan Esteban Cuacci dirigeix un grup de músics i dansaires que a més alternaran la música amb poemes de Borges i Cortázar.

També demà (17.30h) i en el Caixafòrum de Palma, una sessió de dansa filmada amb coreografies espirituals i altres que, com diuen els organitzadors estan plenes «d’alt voltatge còmic».

Parlant de dansa, cal comentar que fins demà, tenim el cicle de dansa de l’Ajuntament de Palma amb actuacions avui a Ses Voltes i al Palau Solleric (a partir de les 18h) i demà en el teatre Principal de Palma amb Kiko López i l’espectacle Sr. W (18h).

I no podem acabar sense comentar que dins la Diada de la Llengua que organitza demà l’Obra Cultural Balear hi haurà dues actuacions musicals, sempre a la Plaça Major de Palma. La primera (17h) amb Magranes i la segona (19h) amb Música Nostra.

Suscríbete para seguir leyendo