Síguenos en redes sociales:

Elektra, canción por canción

Joan Miquel Oliver comenta cada uno de sus nuevos temas

This browser does not support the video element.

Joan Miquel Oliver presenta su nuevo disco, "Elektra"

Joan Miquel Oliver, canción por canción

1_Honey.

Joan Miquel Oliver troba algú pel carrer de camí a l´estudi i li diu que se n´hi va a fer cançons. Una vegada explicada com és la seva rutina d´escriptor, aquest algú comenta «dus una vida quasi, quasi normal».

2_Per a totes ses mamàs.

Amalgama de tres temes. U, cançó infantil; dos, menció al respiracionisme, tendència que consisteix en el fet de respirar per tota activitat nutricional; tres, homenatge a les dones que després de passar per la maternitat passegen amb dignitat el cos típic d´aquesta experiència biològica tan important. Devoció de l´autor per aquest fenomen social.

3_Hipotèrmia

Deessa de l´Olimp inventada per Oliver. Santificació pagana dels morts per congelació encarnada en una nena del segle XX que sempre té fred i que se sent discriminada per aquest fet. Cant a la igualtat de drets per als discriminats de tota condició.

4_Elektra

Versió actual del mite d´Elektra, personatge de la tradició clàssica que visqué en ple apogeu del patriarcat just acabada la guerra de Troia.

5_Sa música

Un observador passiu es fon amb l´entorn: un xiringuito davant la mar, barques, peix torrat, milionaris que juguen a ser pobres, i, com a catalitzador de tot plegat I Shot the sheriff de Bob Marley. Reconciliació de l´autor amb el fenomen de la música ambiental.

6_Goletes

Sortir per la porta de casa motivat amb un pensament qualsevol i arribar al Pol Sud. Narració d´aquest viatge.

7_Exploram s´avorriment

Trànsit continuu d´avions damunt Mallorca. Acaba l´estiu, passen per una tempesta i així es treuen tota la brutícia acumulada.

8_Orangutans

La solitud a l´habitació de l´hotel, idees obtuses.

9_Líquens arborescents

Bacanal de samba embriagadora al bosc d´Escandinàvia. Moment estel·lar de Joana Gomila (Folk Souvenir) que participa com a vocalista en quatre talls del disc.

10_Me´n vaig a viure a Lleida

Empatia dels catalans de llevant amb els catalans de ponent, allunyats de la gran capital Barcelona i per això amb molts punts en comú.

11_Save the Planet

BSO instrumental del clip d´Abert Pinya titulat In the Sky. Sintetitzadors amb veu d´extraterrestres petits a ritme d´electrosamba.

12_Bucle infinit

Tema final de la trilogia, cert regust de depressió postpart, acabar i tornar a començar.

Pulsa para ver más contenido para ti