Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula | Anava a cercar un somni 2019

La família Neumann va venir a Mallorca per cercar un lloc on fer realitat una il·lusió: obrir un petit celler i elaborar-hi vi com a afició, ja que empresarialment es dedica a la consultoria de negocis, amb seu a la ciutat alemanya de Munic.

La relació amb l’illa ve d’enrere perquè deu fer quaranta anys que hi passen les vacances. Així, l’any 2007 varen decidir comprar la finca es Pla de Biniali (Sencelles) per fer realitat aquest somni, el celler Ava Vi. El nom fa referència a la mare de Thomas Neumann, qui amb la seva esposa Alexandra, s’ha envoltat de bons coneixedors d’aquest àmbit com el viticultor i vinater Tomeu Llabrés i el sommelier Julio Torres, qui en menys de quatre anys ha fet que el celler passi de quatre referències a tenir-ne una desena (i ja està fent feina per mirar de fer un vi dolç).

El vi que protagonitza la secció d’avui és de recent creació. Explica Torres que la idea era fer un rosat especial. Ens trobam davant un Mantonegro cent per cent, de l’anyada 2019. Per fer-lo, Toni Llabrés, Verdura, gran defensor d’aquesta varietat i pare de Tomeu, s’encarrega de cercar-ne el raïm. Se’n fa una verema prematura, a començament d’agost, de manera que la fruita té manco sucre i més acidesa. Es premsa suaument i fermenta en dipòsits d’acer inoxidable i després passa a botes de roure francès de 500 litres, i hi reposa durant 5-6 mesos. No es clarifica i no s’estabilitza.

És un vi de color de pell de ceba, amb aromes fresques i de fruita de pinyol, com el melicotó o l’albercoc. Té un final untuós. És un vi molt gastronòmic i versàtil, que pot acompanyar des d’un trempó, fins a un conill amb ceba o un arròs de peix (brouós o sec). Julio Torres confessa que no era partidari dels vins rosats pàl·lids «perquè només solen destacar per l’aroma», per això aposta que també tenguin sabor, com n’és el cas. Se n’han fet tres formats diferents, de 50 centilitres, de 75 cl i el màgnum de 150 cl.

Una il·lusió nascuda a Alemanya i feta realitat a Mallorca

Una il·lusió nascuda a Alemanya i feta realitat a Mallorca

Compartir el artículo

stats