Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sò de Ramanyà. Celler Ramanyà

Dionís a taula

Un escumós de bombolla petita ben integrada

El celler Ramanyà és una capsa de sorpreses, tant pel vi que elaboren com per tota la col·lecció d'antiguitats que guarden a les instal·lacions annexes al celler. Tant és així que ara és una bona oportunitat per conèixer de ben a prop tresors d'un altre temps, des de carruatges de diferents èpoques fins a eines i maquinària que mostren l'evolució d'oficis variats com el de ferrer, pagès, joier o selleter, entre altres; una visita que es combina amb un tast dels vins que produeixen a Santa Maria del Camí sempre que es concerti prèviament al telèfon 680 417 929.

El nom de Ramanyà remet a una denominació antiga de la finca on hi ha el celler. Antoni Ramis, juntament amb Jaume i Magdalena -son pare i sa mare- decidiren complementar l'ofici de viticultor amb el d'elaborador l'any 2003, ja que varen trobar que el vi que feien com a afició era bo. Antoni confessa que són autodidactes, que n'han après a força de llegir molt i de fer proves amb seny.

Avui parlam d'un dels dos escumosos que fan al seu celler, que han batiat com a Sò de Ramanyà. És un monovarietal de Mantonegro. Per fer-lo, veremen el raïm quan encara és verd, aproximadament quatre setmanes abans que torni negre. En fan el vi base i el desembre hi afegeixen el sucre i el llevat. Quan fa la segona fermentació, s'embotella i es deixa envellir en rima dos anys. Passat aquest temps, passa al pupitre per fer-ne la remoguda manual i el degollament. El resultat és un vi escumós d'un groc ben daurat, amb notes tropicals, amb una bombolla petita molt ben integrada i un pas fresc i agradable en boca.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.