Les darreres setmanes, som molts els mallorquins que hem viscut amb preocupació la intenció del Govern de permetre la construcció il·legal de més de 1.200 places hoteleres prop de l´ANEI d´es Trenc. L´esperit destructor del Partit Popular, a més, ha vengut aquesta vegada embolicat en tota casta de mentides i fraus, ja que el projecte hoteler xoca frontalment contra les previsions del Pla Territorial per al municipi de Campos.

La lògica, la igualtat d´oportunitats i la seguretat jurídica exigeixen que els projectes s´ajustin a la llei; però el Partit Popular sol practicar la doctrina contrària: "Que les lleis s´ajustin als nostres projectes". Altrament dit, l´urbanisme a la carta.

A més, però, com que el senyor Delgado havia mentit manifestament assegurant en públic que la construcció de l´anhelat hotel no requeria cap modificació legislativa, el Partit Popular havia de trobar una solució d´urgència... i qualcú a qui encolomar-li el mort.

Així doncs, la senyora Maria Salom –sempre diligent i sol·lícita–, el senyor Mauricio Rovira i la resta de consellers del Partit Popular al Consell de Mallorca, han estat els elegits per fer la feina bruta als senyors Bauzá i Delgado: modificar fraudulentament el Pla Territorial de Mallorca en base a un error material inexistent, amb la fosca intenció d´evitar així l´exposició pública i botar-se, una vegada més, la seguretat jurídica i la igualtat d´oportunitats.

Tothom entén que una modificació tan transcendental en base a un error material en una norma tan sensible com el Pla Territorial, s´hauria de justificar documentalment i venir avalada pels informes tècnics corresponents. No és el cas. El Partit Popular es basa en una simple especulació: la interpretació subjectiva d´una norma genèrica que –oh, beneïda providència!– permetria l´encaix exacte de l´hotel declarat d´Interès Autonòmic.

Però no, no es tracta d´un error tipogràfic, com pretén fer creure fraudulentament el Partit Popular. Precisament això és el que haurien de tenir present els consellers insulars del PP, abans de votar dijous dia 12 d´abril a favor d´aquesta modificació encoberta del Pla Territorial, que pretén amagar grollerament l´esperit especulador i destructor del territori que sempre ha caracteritzat els diferents governs del Partit Popular.

La matussera estratagema de convertir en 21 les 2 hectàrees de creixement hoteler que preveu per a Campos l´actual Pla Territorial en base a un suposat i sorprenent "error tipogràfic" ni respon a cap lògica raonable ni es basa en cap argumentació tècnica però, això sí, "casualment" 21 són les hectàrees que fan falta per a la construcció de l´hotel de 1.200 places a la zona de la Ràpita.

Per això, senyors consellers del Partit Popular, em sent en l´obligació de recordar-los, abans de la votació del proper dijous, el que diu textualment el Tribunal Suprem al respecte: "En la rectificació d´error material en matèria urbanística, l´error ha de ser manifest i patent i resultar dels mateixos documents, sense que per a valorar-ho s´hagin de fer altres operacions "intel·lectuals" (sentència 2 d´abril 2009)".

Textualment, la memòria del PTM diu: "S´ha limitat l´assignació al municipi de Campos d´una determinada extensió de creixement (2 Ha.) per a operacions de reserva i dotacionals". I la xifra de 2 Ha. es reprodueix després literalment tant a l´acta de l´acord del CIM com al BOCAIB.

On és, per tant, l´error? On és la discordança evident i indiscutible que, sense necessitat de raonaments, es manifesta per la seva sola observació?

D´aquí la clara advertència que llançam: amb el pretext de la potestat de rectificació d´ofici es pretén encobrir una autèntica revisió del Pla Territorial, cosa que implica una clara desviació de poder i un gravíssim frau de llei.

Ho volen així? Ens hi trobaran.