Creiem necessari donar la nostra opinió davant els actuals esdeveniments , com són les lleis i retalls del nou govern, principalment les que fan referència a les dones.

Com a creients i feministes partim dels següents principis: No pretenem dogmatitzar, sols exposar i oferir, a vegades fer-nos preguntes sobre camins per fer. Creure amb el pluralisme i " la diferència" acceptant i respectant que altres persones pensin diferent. Optar per les dones demanant igualtat i accés a tots els drets personals i col.lectius, preferentment per les més pobres i marginades , ja que són las qui acumulen el feix més gros de totes les exclusions.

Conseqüentment , volem expressar el nostre rebuig a les lleis que retallen la sanitat, l´educació, la ajuda a la dependència, la igualtat entre homes i dones; la qual cosa implica un pes que cau sobre les persones excloses de la nostra societat, que són les dones o els seus fills i filles. En referència a les retallades de Sanitat ens referirem concretament als canvis que es volen fer en la salut sexual i reproductiva de les dones. Ja en aquests moments es posen tota mena de dificultats burocràtiques i econòmiques a les que decideixen interrompre el seu embaràs.

Entre les integrants del grup Creients i Feministes hi ha diferents parers sobre la qüestió de la interrupció de l´embaràs. Però estam d´acord amb la seva despenalització , per part del govern central i els autonòmics. Aquestes lleis no obliguen a cap dona a avortar; però permeten que les dones elegeixin lliurament i en consciència el que volem fer., sense altre tutela que la mateixa llei.

"Hem de tenir en compte, que les dones hem estat educades en una cultura patriarcal i en aquesta no hem estat considerades subjectes de drets, es així que reivindicam ser les agents morals de les nostres vides, dels nostres cossos i del nostre futur....Aquells o aquelles que prohibeixen exercir els meus drets fan violència sobre la meva consciència i sobre la meva capacitat de decidir. Violenten el meu dret a equivocar-me. .. Em, convertèixen en objecte que és dirigit per altres.."(Sara Josefina Newbery, teòloga)

Teresa Forcades, teologa, metgesa i monja benedictina ha respost al debat, a la revista "Foc nou" amb el títol "Entre els principis i la realitat". Aquesta teologa diu entre moltes altres raons nascudes de la seva experiència com a metgesa " Déu ha posat la vida del fetus mentre no és viable a les mans de la seva mare ( a les entranyes de la mare) i ha vinculat la vida biològica d´aquesta a la vida espiritual d´ella. Nosaltres farem bé de respectar aquesta vinculació primària. Mentre el fetus no pot sobreviure independentment de la mare, li correspon a aquesta la responsabilitat moral de decidir sobre el seu futur, que és també el d´ella, ja que la mare no gesta fills només biològicament, sinó també espiritualment, amb el seu amor, amb el seu desig que aquest visqui, amb l´alegria de portar-lo al món. Respectar la decisió de la mare és respectar la integritat de la seva consciència moral, fins i tot acceptant que objectivament es pugui equivocar" .

I a més, com diu Ivone Gebara, (teòloga brasilera):" La legalització no significa l´afirmació de bondat, la innocència o una defensa superficial de l´ avortament com un fet, sinó la possibilitat d´ humanitzar i fer decent una pràctica ja existent". Parafrasejan-la, afegim... Una societat que no ofereix condicions objectives de donat llocs de feina, que retalla les possibilitats de salut, que retalla la formació, que de cada vegada minva les condicions per viure amb dignitat, és una societat abortiva... una societat que silencia la responsabilitat del baró i tan sols culpabilitza a les dones, és una societat excloent maxista i avortiva.

Després d´aquestes opinions, que venen de dones creients, responsables i serioses, volem acabar demanant als governs que en les seves lleis sobre la educació dels i de les joves, exigeixin una bona pedagogia per formar-los en un sentit de la responsabilitat personal i col.lectiva, de valoració del propi cos i el dels altres sense opressions ni superficialitats i respectin la actual llei estatal de igualtat que reconeix les dones com a subjectes de dret i com a subjectes morals, capaces de prendre decisions sobre la seva vida.