Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Activitats

'Jornada de les professions' al Madina Mayurqa per conèixer el futur laboral

Més de 600 estudiants de Batxillerat i quart d'ESO de l'institut palmesà participen a una vintena de xerrades

Alumnes de l'institut palmesà atenen una xerrada. ies madina mayurqa

Prop de 600 alumnes de l'IES Madina Mayurqa, sobretot de Batxillerat, a més d'alguns de quart d'ESO, afronten el darrer trimestre del curs amb més coneixement sobre el futur universitari i laboral que els espera ara que s'acosta el moment de triar una carrera d'aquí a dos mesos. El dar-rer dia de classe abans de les vacances de Setmana Santa varen assistir a la 'Jornada de les professions', a la qual una vintena de persones de diferents àmbits els van explicar la seva formació i experiència laboral.

Les xerrades més demandades pels estudiants del centre públic palmesà van ser les d'advocat i jutge, finances/banc, psicòleg i economista, totes amb més de 40 participants. S'hi havien d'inscriure prèviament i tenien com a opcions professions molt variades, entre les quals les citades abans i d'altres, com matemàtiques, biologia, arts escèniques, arqueologia, filologia, periodisme, veterinària, bomber, farmàcia, física, enginyeria industrial, enginyeria civil, arquitectura, pedagogia, policia, biotecnologia, mestre i infermeria. La mitjana d'assistència era d'una trentena d'alumnes.

Els professionals, que acudíren en tres torns diferents y parlava un a cada classe, els explicaren la seva formació inicial i al llarg de la vida laboral, les especialitats de la carrera triada i com condicionen a l'hora d'accedir al mercat, què van fer quan acabàren d'estudiar per aconseguir una feina i quina relació hi ha entre els coneixements adquirits a la Universitat i la pràctica posterior.

També van desenvolupar el dia a dia de la seva tasca professional i quines habilitats i destreses són necesàries. Els alumnes van tenir un torn de preguntes i molts el van aprofitar per aclarir dubtes sobre cadascuna de les professions exposades.

Compartir el artículo

stats