Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Un rosat versàtil i fresc per als dies de calor

Rosat d'Alens 2019 - Can Feliu Ecològic i biodinàmic

Un rosat versàtil i fresc per als dies de calor

Els vins rosats són ideals per a l'estiu i cada vegada sumen més adeptes. Avui en presentam un fet a Porreres. Des de l'any 1998, Can Feliu té vinya ecològica, concretament a la zona coneguda com Son Dagueta. No fa ser fins a l'any 2003 que varen començar a fer vi. El motiu és que un celler per al qual cultivaven vinya no es va poder fer càrrec del raïm que els havia comanat. Així que aquell any en feren 900 litres i el següent -data en què obriren l'agroturisme- en produïren 9.000. Carlos Feliu i Xavier Feliu, germans i propietaris, expliquen que varen tenir l'ajuda del vinater Tomeu Isern, conegut pel vi que elabora a Estellencs. Avui dia, Can Feliu té 26 hectàrees i tota la producció està certificada com a ecològica i biodinàmica (segell Demeter). Des del 2017 també produeix oli d'oliva verge extra. Tornant al vi, Rosat d'Alens 2019 és un vi rosat il·lustrat amb un voltor sobre Mallorca, obra de l'artista Joan Pascual, autor també de tota la col·lecció Alens de Can Feliu. Curiosament no té tap de suro, sinó de rosca: "El suro ens donava problemes i com que els blancs i els rosats es beuen en 1-2 anys, no cal posar-n'hi i així el vi no evoluciona gens", explica Carlos. És un vi elaborat amb un cupatge de Merlot (60%), Viognier (30%) i Cabernet Sauvignon (10%). Fan dues veremes de Merlot, primer amb el raïm en verd i l'altra una mica més madur. Es deixa refredar a 4 graus i se'n fa una premsada suau. En canvi, el Cabernet Sauvignon es verema ben madur. Després es completa amb Viognier. El resultat és un vi d'un color tirant a salmó, amb reminisències de pinya i flaire de rosa. No és un vi llépol, és un vi fresc amb un final sec, ideal per acompanyar qualsevol àpat d'aquests dies tan calorosos.

Compartir el artículo

stats