Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

la prèvia

Tres moments en un

Tres obres que representen tres moments importants de la història de la música per a teclat es fonen anit en un recital a l'Auditòrium de Palma (20h). Parlam del Barroc, el Romanticisme i el segle XX.

Parlar de Barroc és, sens dubte, parlar de Bach. Així que una de les seves Partites, la BWV 828, bé pot servir per il·lustrar com sonava el clave (aquí piano) a principis del segle XVIII. Amb aquesta partitura, que forma part de les Sis Partites en forma de Suite que el Mestre escriví entre 1726 i 1730, s'obrirà el recital que la pianista Hao Zi Yoh presenta com a homenatge a la fa uns mesos desapareguda Antònia Fluxà, melòmana convençuda i activista cultural a través del Rotary Club Ramon Llull, institució que organitza la vetllada. Després de Bach, Schumann i la seva interessant obra per a piano Kinderszenen Op. 15 en la qual el compositor ens porta al món dels infants a través de somnis, poetes, cavalls de fusta i l'home del sac. De fet, aquestes Escenes infantils volen ser una mirada adulta al món dels nins a través de tretze petites pinzellades molt inspirades, algunes de les quals han esdevingut referents. És el cas de la número set, Träumerei, tal vegada la peça més popular i coneguda de Robert Schumann.

I com a cloenda de la cita, el segon dels quatre llibres que formen la integral de la Suite Iberia d'Albéniz, una composició extensa, dividida en quatre parts, cada una de les quals evoca diferents temes i espais de la península ibèrica.En aquest segon quadern hi trobam, en forma de copla, ritmes variats i cromatismes diversos, la recreació del barri de Triana, i les ciutats d'Almeria i Ronda.

Hao Zi Yoh, nascuda a Kuala Lumpur però que segueix formació a la Hochschule für Musik de Freiburg, ja mostrà diumenge passat les seves credencials actuant com a solista, al costat de la Simfònica, del Concert per a piano número 1 de Chopin, que tancà el Cicle de Concerts del Corpus.

Compartir el artículo

stats