La més bella simfonia?.-Existeix un mític enregistrament del Triple Concert per a violí, violoncel i piano de Beethoven, dirigit per Karajan l´any 1969 i en qual hi participen com a solistes David Oistrach, Mstilav Rostropovitx i Sviatoslav Richter. Quasi res! Un quartet explosiu, sens dubte. Kilowats de música i de vanitat també.

Sobre aquest disc es conten algunes històries que, tot i no ser molt creïbles, bé defineixen la personalitat del famòs director alemany. Sembla que durant els dies que es realitzava l´enregistrament hom li va demanar a Karajan que resumís l´ambient que es respirava entre els quatre grans músics. I ell contestà: "Oistrach estudia Beethoven, Rostropovitx assaja Beethoven, Richter interpreta Beethoven i jo... jo som Beethoven". També s´atribueix a Richter la frase: "Per Karajan era més important sortir bé a les fotos de la portada que la part musical en si".

Idò sí, aquest triple concert, obra mestre, sonarà anit al Concert que la nostra Simfònica presenta al Castell de Bellver (21.30h), dins el seu cicle d´estiu, en un monogràfic dedicat al músic de Bonn i en el que també s´oferirà la seva Setena Simfonia. Una de les més belles (si no la més bella) que mai no escriví el compositor. Amb un primer moviment ple de riqueses orquestrals i un segon amb una de les melodies més encisadores que mai no s´han escrit per orquestra i en el que els violoncels agafen un protagonisme que els converteix en eix del moviment (moviment va haver de repetir-se el dia de l´estrene a petició del públic), amb tot això, la Setena és un immens pou ple de saviesa i genialitat. Richard Wagner la qualificà "Apoteosi de la dansa".

Un thriller musical.- Michael Jackson, el seu imitador més considerat volem dir, presenta avui i demà al Trui Teatre de Palma un espectacle basat en les cançons del mític artista, desaparegut fa cinc anys. Amb Thriller Jackson, el musical, es versionaran al més pur estil, els temes que el vertader Michael féu famosos.

Un clàssic de la bossa nova.- Així és, Jayme Marques, músic amb un llarg camí recorregut i reconegut com un dels grans divulgadors de la bossa nova a Europa, arriba al claustre de Sant Domingo d´Inca (diumenge 21h) per participar en l´Inca Jazz. Col·laborador de cantants com Tom Jones, Celia Cruz, Lionel Hampton, Joan Manel Serrat i de solistes com Paco de Lucía o Tete Montoliu, Marques oferirà una sessió de jazz, samba, bossa nova... acompanyat d´altres dos bons músics: Juan Carlos Mendoza (baix) i Miquel A. Pericas (piano elètric).

Indiana Jones a Sa Pobla .„ També diumenge la Banda de música de sa Pobla, dirigida per Albert Sierra, oferirà un concert a partir de la música que Johnn Williams ha composat pel cinema. Presentat per Bernat Quetglas i promogut per l´Associació Balear d´Amicsa de les Bandes Sonores, que enguany celebra el seu vint i cinquè aniversari, a la Plaça Alexandre Ballester (21h) sonaran temes d´ Indiana Jones, Star wars, Harry Potter, Schindler´s list o Jurassic Park...