Fira tradicional. A Plaça i carrers adjacents.

L’artesania, el producte local, la cultura, la gastronomia, la mostra de vehicles antics i les activitats per a infants i joves seran els eixos de la Fira d’Algaida. Vos convidam a visitar tots els espais i a participar en les activitats.

Mostra de Comerç Just i Iniciatives de Cooperació. Mostra d’iniciatives humanitàries, culturals i de protecció del medi ambient. Exposició i venda de productes alternatius, artesanals i per a un consum responsable.

Mostra de cavalls de raça mallorquina, menorquina entre d’altres races. A l’aparcament de sa Serradora. Organitzada per l’Ajuntament d’Algaida.

A partir de les 9.00 h. Mostra de cotxes i vehicles antics a càrrec de l’Associació

Amics dels vehicles clàssics i antics d’Algaida, Pina i Randa. Al carrer Pare Bartomeu Pou.

A partir de les 9.00 h. Concurs de Pasturatge. Competició oficial i puntuable.

Pastors i aficionats formen l’associació amb l’objectiu de donar a conèixer la funcionalitat i la importància de l’ús dels cans dins el sector ramader. Conscients de la importància de preservar i mantenir el sector primari dels camps de les nostres illes. L’associació vol ser una plataforma per connectar el pasturatge i el sector ramader a la societat actual i a les futures generacions. Organizada per l’Associació Balear de Border Collie de Pasturatge (ABBCP) i l’Ajuntament d’Algaida. A la finca vora l’aparcament de la nova ronda.

10.00 h. Exposició: Lligats a Nicaragua. L’exposició presenta les característiques generals d’aquest país, un dels més empobrits de l’Amèrica Llatina, així com de cadascun dels municipis nicaragüencs que estan agermanats amb municipis de Mallorca i mostra els objectius assolits en els darrers anys mitjançant les aportacions que fan els ajuntaments mallorquins als projectes que s’articulen en el marc dels agermanaments.

Organitzada per l’Ajuntament d’Algaida amb la col·laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat. L’exposició romandrà oberta dissabte dia 15 d’octubre de les 10.00 a les 14.00 h i de dilluns 17 a divendres 21 d’octubre de les 8.30 a les 14.00 h. A la Casa de la Vila.

10.00 h. Inauguració de l’exposició i mostra de Drap mallorquí a càrrec de Xisco Dopico. La inauguració comptarà amb una mostra de ball mallorquí amb el grup Es Talaiot de Montuïri. L’exposició romandrà oberta els dies 15 i 16 d’octubre de 10.00 h a 13.00 h i de 18.00 h a 20.00 h. Organitzada per l’Ajuntament d’Algaida. A la rectoria.

D’11.00 a 12.00 h. Actuació dels Castellers de Mallorca. Organitzada per Castellers de Mallorca amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algaida. A la placeta des Sitjar

D’11.00 a 13.00 h. Programa especial Fira d’Algaida 2022. Emissió en directe des de Plaça. Inici de la temporada radiofònica 2022-2023 de Titoieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida. El podreu escoltar al 107.7 de l’FM i a través d’Internet a l’adreça www.titoieta.cat.

D’11.00 a 13.00 h. Taller de dolços de tardor per a nins i nines. Elaboració de pastissets de carabassa. A càrrec d’Espacio Creativo Magdalena. Inscripcions al telèfon: 626348 982. Activitat organitzada per l’Ajuntament d’Algaida. Preu: 1,00 €, que es pagarà abans de començar el taller. Places limitades.

A Plaça

D’11.00 a 13.00 h. Taller de decoració amb flors de tardor. Confecció i decoració de detalls amb elements naturals: carabasses, flors i plantes de tardor. A càrrec de Pedro Llabrés de Floraevent. Inscripcions al telèfon: 699 011 577. Activitat organitzada per l’Ajuntament d’Algaida. Preu 3 €, que es pagarà abans de començar el taller. Places limitades. A Plaça

D’11.30 a 13.00 h. Activitats lúdiques per a infants. Circuit de tallers de circ i jocs d’habilitats amb elements fabricats totalment amb bambú.

El Circ Bover convida els nins i nines de totes les edats a participar en un circuit de tallers de circ amb diferents elements fabricats amb bambú: xanques, funambulisme, 4 estructures d’aeris amb teles, rul·lo, pal xinès i malabars. Uns tallers únics i molt divertits en els que els infants podran aprendre les disciplines de les arts del circ. Activitat gratuïta organitzada per l’Ajuntament d’Algaida. Als voltants de Plaça.

De 12.00 a 14.00 h. Actuació musical de Pedro Adrover i Àlex Artigues. Els dos cantants faran per primera vegada una col·laboració especial, i interpretaran cançons del seu repertori musical. Organitzada per l’Ajuntament d’Algaida. A Plaça.

18.30 h. Acte de commemoració del 50è aniversari de la creació a Algaida de la Delegació de l’Obra Cultural Balear. Presentació del llibret d’agraïment i homenatge a totes les persones que han fet possible l’existència de la Delegació. Actuació del grup musi·cal Amulet. Ho brufarem amb coca i vi. Acte obert a tot el públic. Al casal Pere Capellà.