La gran fira de Mallorca torna avui 18 de novembre després d’un any sense festes per la pandèmia. Aquest esdeveniment comptarà amb un gran nombre d’activitats, actuacions, i molt més. L’Ajuntament d’Inca ha preparat un programa molt complet, amb tres fires les setmanes prèvies a la fira de fires

Les celebracions varen començar el cap de setmana del 24 d’octubre amb la Fira de la Terra. El següent cap de setmana es va dur a terme la Fira de l’Oci i l’Esport. I del 5 al 7 de novembre, Inca ens va portar al període Medieval amb la Fira d’Època i de l’Art. 

La primera de totes, la Fira de la Terra, es va dur a terme del 16 al 24 d’octubre. El primer dia va tenir com a plat fort la Tradicional ballada de Sant Lluc, celebrant així el 31è aniversari de l’associació cultural Cofre Antic. 

A més, també es va poder assistir al concert Arrels de dona, a càrrec del Cor de Dones de Sant Francesc d’Inca. A la fira es va donar l’oportunitat de descobrir art, amb la inauguració de l’exposició de les obres presentades a la 31a Trobada de Pintors. Altre dels actes destacats va ser la presentació del llibre Inca en el segle XVII (volums I i II), de Gabriel Pieras. 

El darrer dia es va realitzar l’espai tradicional mallorquí, una venda de productes de la terra, que també va comptar amb mostres. Van participar els Revetlers des Puig d’Inca, Sa Revetla d’Inca, i altres grups convidats. 

El cap de setmana següent va arribar la Fira de l’oci i l’Esport . Aquesta festa no només va comptar amb activitats esportives amb l’exhibició de diverses modalitats, que es va realitzar dia 30, sinó que també es va fer un homenatge a la gent gran amb especial menció als matrimonis de més de 50 anys i als padrins i padrines d’Inca.

Els més petits varen poder gaudir d’aquesta fira per la participació del Contacontes infantil amb la lectura de Contes per als més menuts de la casa, a càrrec de Bàrbara Dalià. També es van dur a terme a la plaça Llibertat actuacions de diferents modalitats de ball. El popular mercat de plantes de Tots Sants es va celebrar el dia 1 de novembre. Finalment, la Fira d’Època i de l’Art va donar l’oportunitat de viure de primera mà el món medieval. 

Es van realitzar actuacions inoblidables com El bosc encantat o Baile de Titanes. A més, es va poder assistir a Creativissim, un saló de manualitats. 

Exposicions i música en viu

Cal destacar la Nit del Vi, on es va poder gaudir d’un tast i venda de diferents vins de la terra. Els amants de l’art varen tenir el seu espai a la Fira d’Època i de l’Art amb exposicions, vendes, i pels més creatius, tallers. La V edició de Rata Market va atraure molt de públic ja que es va organitzar un mercadet de disseny, art i artesania amb música en viu.

Aquestes tres fires són una mostra més de la força amb la qual torna aquest event multitudinari. Després d’un 2020 sense Dijous Bo, aquest any arriba amb una gran quantitat d’activitats.