L’Ajuntament d’Esporles concentrarà els seus recursos i esforços en les àrees de Serveis Socials, l’economia i el comerç local durant aquest 2021 per fer front a la pandèmia. Tot això mantenint el compromís amb els serveis fonamentals com l’educació, el medi ambient i la cultura.

Com definiria la seva gestió al consistori d’Esporles?

En aquests moments, dedicam molt d’esforç a mantenir tothom atès i ben informat sobre mesures, ajudes i novetats. Feim tot el possible per estar al costat de les persones que més ho necessiten. Ara, inevitablement la gestió ve definida per l’evolució de la pandèmia: donam resposta a noves necessitats sobrevingudes a la vegada que mantenim la gestió ordinària del poble. Tot això, amb els mateixos recursos i procurant estar a l’altura d’aquest moment tan complex.

Quines seran les prioritats del consistori enguany?

Hem de seguir donant cobertura a totes les necessitats de Serveis Socials, seguim fent un esforç extraordinari. Per això s’ha contractat una treballadora social més. I per altra banda, cal impulsar l’economia i el comerç local. Concentram els nostres recursos i esforços en les dues àrees anteriors, i mantenim el nostre compromís amb els serveis fonamentals per al nostre poble: l’educació, el medi ambient i la cultura.

Teniu previst fer millores a les infraestructures i equipaments municipals d’Esporles?

Milloram el nostre espai cultural de referència, dotant de camerinos la Casa del Poble i escometem la rehabilitació de l’aparcament de Can Campos. Les tasques de manteniment no s’aturen, i per això, preveiem fer millores als carrers Major i Estricadors canviant canonades, voravies, enllumenat, arbres...

A aquesta etapa de crisi socioeconòmica, quines mesures adoptarà per revitalitzar l’economia? 

S’ha posat en marxa un observatori de la xarxa empresarial per detectar les necessitats d’un sector greument colpejat per la crisi actual. A més, tenim en marxa dues plataformes, com són la tarja d’incentius Compres i la plataforma de compra en línia A prop que faciliten la compra al comerç local i de producte de proximitat. A més, s’ha modificat la taxa de residus, que rebaixa en un 20% el rebut a comerços i establiments del poble.

Per a la joventut i la gent gran, que són dos dels sectors més afectats per aquesta pandèmia, tenen previstos projectes concrets?

Apart de la ingent tasca que es fa des de l’àrea de Serveis Socials, sovint adreçades a aquests col·lectius, tenim per davant el repte de tornar a posar en marxa les activitats, tant per a joves i gent gran, com les activitats culturals per a la ciutadania en general. Mentrestant, es garanteixen els mitjans per poder realitzar-les amb totes les mesures de seguretat necessàries.