En aquests moments d’incertesa, com promourà el Consistori l’economia?

Búger és un poble petit i amb molt poca activitat econòmica. No hi ha grans empreses ni cap industria potent. En aquest sentit la incidència de la covid-19 no s’ha manifestat en àmbit empresarial i l’Ajuntament de Búger no ha hagut d’habilitar partides especials. I, finalment, els autònoms de Búger fan feina, sobretot, al sector de la construcció i han resistit relativament bé la situació.

Búger és un poble petit on l’activitat econòmica principal és la construcció i el turisme, molt colpejats per la pandèmia. Com mitigarà el Consistori aquesta situació?

Com deia abans, les empreses de construcció ubicades al municipi han suportat bé la crisi i totes han anat fent feina. Establiments turístics no en tenim, només un agroturisme. I en relació a la gent que lloga les seves cases com a habitatge vacacional és cert que enguany han vist reduïts els guanys, però ho han suportat amb paciència i a l’espera de temps millors.

Tenen previst reforçar els serveis socials per ajudar els veïnats i famílies? Cap a on s’enfocaran?

En l’àmbit dels serveis socials sí que hem hagut de fer un esforç pressupostari important i n’hem augmentat la partida per poder ajudar totes aquelles persones que han tengut problemes a causa de la crisi. Des del primer moment vàrem tenir clar que per part de l’Ajuntament de Búger posaríem tots els recursos necessaris perquè cap veïnat del poble quedàs abandonat. Aquests ingressos que vàrem preveure, juntament amb les subvencions rebudes per part del Consell de Mallorca, ens han permès complir aquest objectiu.

Els projectes que teníeu previst abans de la crisi de la covid-19 continuen endavant?

Sí, per suposat. Hem de pensar que en aquests moments d’incertesa econòmica, en què la iniciativa privada s’ha vist molt afectada, la feina de l’Administració ha de ser invertir doblers per, en la mesura de les possibilitats, reactivar l’economia. En aquest sentit, de tots els projectes que estaven previstos abans de la pandèmia alguns ja s’estan executant i d’altres s’aniran desenvolupant en els propers mesos. El Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears també han fet un important esforç pressupostari i això ens permetrà rebre unes subvencions no previstes que aprofitarem per tirar endavant projectes llargament esperats.

En matèria de gestió econòmica, quines seran les prioritats de l’Ajuntament i cap a on aniran les inversions?

Bé, com a Ajuntament petit depenem molt de les subvencions que ens arriben de les altres Administracions, en especial del Consell de Mallorca. El que feim és aprofitar-les totes perquè així aconseguim un doble objectiu: donar solució a totes aquelles necessitats que tenim al poble i, al mateix temps, proveir de feina el sector privat. S’ha de dir que són obres d’una envergadura important i dirigim la vista sobretot a totes aquelles que aporten valor mediambiental, com el cicle de l’aigua o la sostenibilitat energètica.