La Conselleria d´Educació ha publicat una resolució mitjançant la qual recupera les ajudes destinades a les associacions de pares i mares d´alumnes (APIMA) i a les federacions d´associacions de pares i mares d´alumnes (FAPA) per un total de 300.000 euros, amb la finalitat de fomentar la participació de tota la comunitat educativa i, en general, la formació per a la participació i el suport d´iniciatives educadores que puguin dur endavant les diferents entitats associatives de pares i mares d´alumnes.

Aquestes ajudes havien desaparegut l´any 2011. Ja el curs 2016-2017 es varen destinar 70.000 euros a ajudes per a FAPA i per a aquest curs que ara comença s´hi afegeixen 230.000 euros per a les APIMA.

Totes les associacions de pares i mares (APIMA) i les federacions d´associacions de pares i mares d´alumnes (FAPA) poden presentar les sol·licituds fins al proper 6 d´octubre.

Aquesta convocatòria destina 300.000 euros a ajudes per a les despeses que s´hagin produït entre l´1 de gener i el 31 d´agost de 2017. Les despeses que es preveuen en aquesta convocatòria van des d´activitats de formació a despeses d´assegurances o de lloguer dels locals de les associacions.

La Conselleria afirma que considera prioritari orientar la línia de foment destinada a reforçar el sosteniment econòmic de les associacions, les federacions i les confederacions de pares i mares a fi d´ajudar-les a desenvolupar les seves funcions.

Tota la informació sobre la convocatòria es pot trobar a la web del Govern.