Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Erasmus

Es Liceu, al programa Erasmus

Els alumnes de CFGM de Cures Auxiliars de Infermeria de l'escola Es Liceu participen en aquest programa d'intercanvi internacional

Sari Havia, al centre, professora de Turku Vocational Institute (Finlàndia). S LICEU

El programa Erasmus + va entrar en vigor l'1 de gener del 2014 amb la finalitat d'incrementar les competències i l'ocupació, així com per donar suport als sistemes d'educació, formació, joventut i esport. L'Acció Clau 1 per a FP del programa Erasmus+ permet als estudiants la realització de pràctiques formatives en empreses europees, amb la finalitat que puguin millorar la seva ocupabilitat i les seves competències (entre d'altres, les lingüístiques).

Aquest curs, 2016/2017, els alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria del col·legi Es Liceu iniciaran la seva participació en el programa Erasmus+ a través del conveni de la Direcció general de Formació Professional de la Conselleria d'Educació.

L'alumne Victoriano Ramos realitzarà part de les seves pràctiques formatives en un hospital de Finlàndia, que seran gestionades i supervisades pel centre Turku Vocational Institute, a través de na Sari Havia que ens va visitar el curs passat per veure el funcionament dels centres de les Illes i els hospitals on els alumnes del cicle realitzen les pràctiques formatives, i així poder fer un intercanvi d'alumnes en un futur.

En el passat curs l'escola Es Liceu ja va formar part del conveni promogut pels Serveis Lingüístics de la Conselleria d'Educació. En aquest conveni varen participar molts altres centres de les Illes i ens va permetre dotar de beques Erasmus+ els alumnes del CFGM de Sistemes Microinformàtics i xarxes, i després de l'èxit obtingut, s'ha fet extensiu al cicle formatiu descrit anteriorment.

Els alumnes que varen poder gaudir de les beques foren: Fernando Blesa, Rubén Mariscal i Antoni Bennàssar, que varen tenir l'oportunitat de realitzar-ne part a empreses a l'estranger.

En Toni Bennasar va realitzar les seves pràctiques a la ciutat de Forli, prop del mar Adriàtic, en una empresa que gestiona centres sanitaris i va participar en el desenvolupament d'una aplicació orientada a activitats formatives per a treballadors. També va aprofitar la seva estada per aprendre l'idioma.

D'altra banda, en Fernando Blesa va fer la seva estada a Finlàndia, amb la col·laboració del centre Turku Vocational Institute, que va realitzar el seguiment de les seves pràctiques en una empresa dedicada a la instal·lació i manteniment de xarxes informàtiques.

Compartir el artículo

stats