Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Experiència

Dinamitzant el procés d'aprenentatge

Ens acostam a un projecte d'innovació educativa del col·legi Nostra Senyora de la Consolació d'Alaró

Alumnes del centre experimentant amb Art Fusió. Ntra. SRA. Consolació

La innovació ha de ser una de les premisses que han d'anar intrínseques a la vida escolar. Per això, el Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació d'Alaró ha engegat diverses actuacions que intenten dinamitzar el procés de formació i aprenentatge.

Els alumnes d'educació infantil han gaudit molt aquest any experimentant amb els ambients d'Art-Fusió i Ludoteca. El treball mitjançant els ambients d'aprenentatge consisteix en una organització diferent dels alumnes, l'espai i els materials per tal de propiciar i construir un lloc d'aprenentatge que sorgeixi espontàniament.

Per altra banda, alumnes d'educació primària i ESO ja duen dos anys fent servir un dispositiu mòbil a l'aula. El dispositiu esdevé bolígraf, quadern i llibre, amb tot un camp de possibilitats obertes al món digital a la mà.

Arran dels resultats i de les experiències, les innovacions ofereixen així una millor qualitat educativa als seus alumnes i proporcionen molts d'avantatges:

-Afavoreix l'autonomia i l'atenció a la diversitat.

-Fomenta les relacions socials i de convivència entre diferents edats.

-Augmenta la motivació i la creativitat.

-Facilita l'experimentació, la creació i l'acció.

-Promou el joc.

-Potencia el treball en grup i el treball cooperatiu.

I no ens oblidem que el més important de tot és que l'infant és el protagonista i constructor del seu propi aprenentatge.

Compartir el artículo

stats