Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS // SOLIDARITAT

El Fons Mallorquí acosta les escoles als camps sahrauís

Els alumnes de tercer cicle de primària i els de secundària podran conèixer els campaments de refugiats

El Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació ha posat en marxa una nova proposta educativa que té com a objectiu acostar la realitat dels campaments de refugiats sahrauís als alumnes de l´illa mitjançant la Xarxa de Centres Educatius Solidaris, que l´entitat impulsa des de l´any 2005.

Fa set anys que, a través d´aquesta xarxa, el Fons va posar en funcionament el projecte d´iniciatives de cooperació entre centres educatius de Nicaragua i de Mallorca, que suposa un intercanvi d´experiències, tant per a docents com per a alumnes, i també la possibilitat de contribuir a millorar les condicions de l´àmbit educatiu (beques, infraestructures, equipament o formació de docents). A dia d´avui hi ha deu centres educatius de Mallorca implicats en aquesta iniciativa.

Ara, el Fons Mallorquí vol ampliar l´experiència als campaments de refugiats de Tindouf i ho farà gràcies a la col·laboració del Ministeri d´Educació sahrauí. El nou projecte que pretén sensibilitzar alumnes de tercer cicle d´educació primària i de secundària de Mallorca sobre l´existència, la història i la situació actual del poble sahrauí i establir lligams de cooperació i solidaritat entre els centres educatius de l´illa i dels campaments sahrauís.

Les activitats que es proposen dur a terme són l´intercanvi de documents, materials i correspondència entre centres d´ambdós llocs, per donar a conèixer les realitats de cadascú, amb finalitat educativa; tallers sobre la història recent i la realitat del poble sahrauí o la celebració de fires i concursos esportius, entre d´altres.

L´objectiu també és recaptar fons per destinar al projecte de suport PISIS a través del Fons Mallorquí i l´Associació d´Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears; fer xerrades als centres de Mallorca per explicar el desenvolupament d´aquest programa PISIS i que els centres educatius participin en campanyes de recollida de material sanitari i educatiu per enviar als campaments de refugiats sahrauís.

Més informació del projecte:

Tel. 971 219 824

sensibilitzacio@fonsmallorqui.org

Compartir el artículo

stats