Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

LA IMPORTÀNCIA DELS IDIOMES

Les guanyadores: Cati Febrer i Maria Jesús Burkholz

Cati Febrer Andreu i Maria Jesús Burkholz.

­Cati Febrer Andreu i Maria Jesús Burkholz, les guanyadores del concurs gastronómic, coincidiren en afirmar que "havien elaborat els plats pel simple fet de participar i unir-se a la festa" i que estudiaven idiomes per la gran importància que assoleixen en la societat actual i per la relació que tenen les llengües estrangeres amb la seva feina.

Febrer Andreu, que cursa bàsic-2 d'alemany i intermedi-1 d'anglès, manifestà que s'havia decidit a tornar a estudiar després de trenta anys perquè "m'agrada conèixer gent, relacionar-me i el meu treball està lligat amb el lloguer vacacional".

Com a anècdota contà que, quan havia acabat el pastís dolç, els seus tres fills volien tastar-lo i no els ho va permetre. "Això sí, menjaren el que sobrà", digué. La recepta de l'arbre de Nadal estava formada per una capa de quarto i damunt una capa de xocolata i crema, una altra capa de pasta de fulls amb nata, una altra capa de picades d'abella i la decoració. Invertí una hora en la preparació.

Maria Jesús Burkholz -de primer bàsic de francès- és guia turística. Parla alemany i anglès. Apunta que "el francès m'obri portes i, per altra part, com més idiomes sàpiga la gent, millor". Coneixia una mica el francès de l'educació bàsica i per fascicles. En una hora i mitjà elaborà la terrine de poulet que tenia cansalada fumada, grells, ous i nata. "Vaig elegir aquest plat salat perquè era per a mi una recepta nova. Ara bé, el temps no va ser el que volia, per això vaig posar la terrina en bany maria durant una hora i, atès que no acabava de coure. La solució va ser ficar-la dins el forn durant deu minuts", confessà.

Compartir el artículo

stats