Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

ACTIVITATS // NADAL A LES ESCOLES

Els centres educatius celebraren Nadal

Concerts, balls, sortides... com és tradició, els centres educatius acomiadaren el primer trimestre amb nombroses activitats - Els responsables del CEIP Felip Bauçà de Palma expliquen aquí com varen organitzar la celebració de Nadal al seu centre

El CEIP Felip Bauçà va organitzar nombroses activitats de Nadal. CEIP FELIP BAUçâ

Els dies 18 i 19 de desembre al CEIP Felip Bauçà de Palma vàrem celebrar com cada any la nostra tradicional festa de Nadal.

Les activitats nadalenques ja havien començat feia més d'un mes, amb els assajos de les cançons, que varen córrer a càrrec del professor de Música i d'Anglès, la confecció d'un betlem entre tots els cursos de l'escola, la preparació de quatre fantàstiques cistelles de Nadal, amb productes aportats pels nins i nines de quart i de sisè i la confecció de calendaris amb les fotos dels nins de tots els nivells.

El betlem va ser el primer que va estar preparat. Va ser una feina de col·laboració de tot el centre, ja que la totalitat dels elements s'han fet a les classes de Plàstica de tots els cursos i a més, com que la nostra escola és un Centre Ecoambiental, s'ha procurat que els materials fossin reciclats.

Els petitons d'Educació Infantil van fer les estrelles, amb la part interior d'envasos de llet i de sucs.

Els alumnes de primer i segon van fer les casetes, aprofitant també envasos de llet, de sucs, i capses de cartró.

Els nins i nines de tercer i quart van fer els animalets, uns amb plastilina i d'altres reutilitzant els... cilindres de cartró del paper higiènic!

Per acabar, els grans de cinquè i sisè van fer, també amb aquests cilindres, els personatges.

Tots plegats varem fer un gran betlem a l'entrada de l'escola, on no hi faltava ni el cel estrellat, ni el riu amb els ànecs, ni els camps amb els pastorets i les seves ovelles, ni els indiots, ni les gallines, ni la caravana dels Reis d'Orient amb els seus camells, ni les casetes a les muntanyes, ni el castell d'aquell rei tan dolent, ni els àngels, ni el pessebre amb el nin Jesuset...

Com ja hem dit abans, els dies 18 i 19 vàrem celebrar els concerts de nadales en el saló d'actes de la nostra escola, on per a l'ocasió el professor de música va preparar un power point amb tendres imatges nadalenques que acompanyaven la interpretació de les cançons.

El dia 18 van cantar els alumnes d'Educació Infantil i primer i segon de Primària, i el dia 19 els alumnes de tercer a sisè, amb camisa blanca i gorra de Pare Noel.

En el transcurs dels concerts es van sortejar les cistelles de Nadal, amb gran alegria per part dels guanyadors!

Tots els alumnes, des dels més petits fins als més grans, varen cantar nadales en català i en anglès, des de les més típiques de la nostra illa com Ara ve Nadal fins al Happy Christmas de John Lennon, i els dos dies el concert va acabar amb l'actuació de la Coral Felipa, composta pels mestres del col·legi, que van cantar el popular Jingle Bells corejats pels pares i mares assistents.

La festa va continuar a la tarda gràcies a la col·laboració de l'AMIPA, que va organitzar al pati de l'escola un dinar amb productes torrats al foc al moment, cus-cús, dolços diversos, begudes... i una mostra de les activitats extraescolars que organitza l'Associació.

Amb aquesta festa hem vist un any més com la feina es fa més lleugera quan la compartim amb un altre i que al final l'esforç de tots (els mestres, els nins i nines, les famílies, l'AMIPA) val la pena al veure la il·lusió que brilla en els ulls dels nostres alumnes.

Compartir el artículo

stats