La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha organizado el simposio «Realitat museística i diàleg euroregional. Estat actual i perspectives de futur», que se inauguró ayer y se desarrollará hasta el sábado con la intervención de expertos en cultura y responsables de museos.

El seminario se realiza de manera presencial y está enmarcado en un proyecto de investigación con el mismo título coordinado por Francisca Lladó y Sebastià Serra, de la UIB.

Ayer comenzó el simposio en el Museu de Mallorca, con la presentación a cargo de Miquel Àngel Capellà, director del Departament de Ciències Històriques i Teoria de les Arts de la UIB, además de Lladó y Serra. Posteriormente intervino Manuel Calvo, del Grup ArqueoUIB y coordinador del Parc Arqueològic Puig de sa Morisca, en Calvià, bajo el título «Entreteixint patrimonis».

Le siguió la intervención de Carles Santacana, de la Universitat de Barcelona, que disertó sobre «Esport i ciutat als museus. Algunes reflexions i l’experiència Barcelona & Futbol. El gran joc social del segle XX».

Enric Olivé, de la Universitat Rovira i Virgili, habló de «Ciutadania i museus d’història», mientras que Arnau Company, de la UIB, lo hizo sobre «Present i futur de les possessions», centrándose en Els Calderers y su museización. David Ginard, de la UIB clausuró la primera jornada con su conferencia «Les memòries democràtiques: difusió i museïtzació. El cas de les Balears».