Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Integral de Bach i altres coses

Bach serà protagonista d’alguns dels concerts que volem recomanar per aquest cap de setmana.

Alaró.- La cita setmanal que ens proposa l’organista Miquel Benàssar a l’orgue de l’església d’Alaró (11.30h) dins el cicle Els matins de l’orgue, acabarà el concert amb la Tocata i fuga BWV 538 del compositor alemany. No és la Tocata i fuga més coneguda (la BWV 559), però és igualment interesant, tot i ser musicalment molt diferent. Aquesta, la que s’interpretarà avui matí porta el sobre nom de Tocata Dòrica. A més de Bach, ompliran el programa obres dels autors Pachelbel (un Preludi i fuga) i Johann Ludwig Kreps (el preludi coral Què hi brilla de bell l’estel del matí) així com una improvisació feta pel mateix organista sobre el tema de La Balanguera. Aquest concert és el 649è del festival i des de l’organització ja ens avisen que el del proper dissabte serà una mica especial.

Llubí.- I arribam al concert que dóna peu al títol de la prèvia d’avui: el que tendrà lloc al Teatre Municipal de Llubí (19.30h) i que reunirà l’Orquestra de Cambra de Mallorca i el violinista Olivier Charlier, tots dirigits per Bernat Quetglas, per interpretar la integral dels concerts per a violí, cordes i continu de Bach. Una cita d’aquelles que no podem deixar passar. Reunir en un sol concert aquesta integral de peces del mestre alemany és una tasca que val la pena destacar.

Aquestes obres foren escrites majoritàriament a Köthen, quan Bach estava al servei del príncep Leopold, gran amant de la música i que tenia en el seu palau una orquestra, amb la qual el compositor va estrenar moltes de les seves obres de caràcter profà. A Köteh estant, Bach va ser lliure i feliç al mateix temps. Podia compondre gairebé el què volia, sense els condicionants marcats pels oficis i les celebracions litúrgiques, que anys més tard marcarien bona part del seu treball, a Leipzig.

Palma.- El duo format per Irina Cotseli (veu i piano) i Christian Skjønhaug (contrabaix) ens proposen l’espectacle Nit de Chanson al Shamrock Palma Mallorca. La cita serà diumenge a les 19h. En el programa temes propis i altres de l’època daurada de la cançó francesa, peces de Jacques Brel, Georges Brassens, Bárbara, Boris Vian, Serge Gainsbourg, Françoise Hardy, Kurt Weil i Edith Piaf, entre d’altres.

Compartir el artículo

stats