Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

El Messies, un moment estel·lar

Zweig. Mai no és de més recomanar, una altra vegada, un dels llibres fonamentals i sens dubte el més famós d´Stefan Zweig: Moments estel·lars de la humanitat (en català el trobareu a l´editorial Quaderns Crema i en castellà a El Acantilado). Es tracta d´un volum en el qual l´escriptor austríac descriu catorze petites històries que, segons ell, han estat fonamentals dins la història de l´home. La caiguda de l'imperi d'Orient per part dels turcs, el descobriment de l'oceà Pacífic, la derrota de Napoleó, l'indult de Dostoievski poc abans de l'execució, el viatge de Lenin a Rússia el 1917... i la gestació d'El Messies de Haendel, entre d´altres, fins a arribar a un total de catorze miniatures històriques. Un llibre que hauria de ser d´obligada lectura a les escoles.

Pel que fa a Haendel, Zweig descriu com foren les setmanes de 1741 prèvies a l´estrena d´un dels oratoris més famosos i populars de la història de la música.

Si bé la idea de Haendel no era que la seva composició es relacionàs amb l´època nadalenca (tracta sobre tota la història de Jesús, no només del seu naixement), el fet és que El Messies ha esdevingut una obra obligada entorn de Nadal.

I si fa unes setmanes ja l´escoltàrem a Palma i Manacor (amb la Coral UIB com a cor central, altres corals illenques, solistes vocals i la Simfònica), avui els membres de l´Orfeó Ramon Llull, Musicantes de Mallorca, un cor format per cantaires individuals, quatre solistes vocals i un petit grup instrumental en el qual és destacable la intervenció d´Arnau Reynés a l´orgue, proposen una nova audició d´aquesta partitura universal. Irina Capriles dirigirà el concert que és el novè dels projectes participatius de l´Orfeó Ramon Llull.

La cita és a la Basílica de Sant Francesc de Palma (20h) i la taquilla es destinarà al fons creat per la restauració de la teulada de l´església.

Gregorià. Dues hores abans i al convent de Santa Clara de Palma, l´Schola Gregoriana de Mallorca, que dirigeix Sebastià Melià, intervindrà, cantant, a la missa, per després oferir un concert. L´esdeveniment està emmarat dins el cicle de Litúrgia Eucarística i Cant Coral, que enguany arriba a la quarta edició.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.