Síguenos en redes sociales:

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

"El gran manicomi".Teatre Principal

Passeig de ronda

Literatura en sentit ample

1. Durant el passat cap de setmana va tenir lloc a Magaluf, sí, a Magaluf, una nova edició del Flem (Festival de literatura expandida Magaluf), que, com ja és habitual, va fer que moltes persones (més de set mil) s’acostassin a aquest indret de fama una mica grisa, per escoltar i veure de prop personatges que tenen molt a dir.

Entre les diferents sessions, em quedo amb la que dirigí Sebastià Portell, de cada vegada més sòlid, i que va tenir com a participants Biel Mesquida i André Aciman, autor, aquest de l’exitosa novel·la convertida en pel·lícula Call me by your name.

Pels dos ponents, la literatura va cada vegada més cap a un mestissatge que farà que els estils i les formes es mesclin. Segons Mesquida, que presenta el seu nou llibre Passes per Palma dimecres que ve a Can Balaguer a les 19h: «el monòleg, el llibre de viatges, la poesia, la novel·la, el teatre, l’assaig... es constituiran en un tot sòlid».

2. Un dia abans d’assistir a aquest acte organitzat, com tots els del Flem per Rata Corner, vaig anar al Teatre Principal de Palma a veure la funció que Estudi Zero ha preparat a partir de textos d’Antonina Canyelles. El gran manicomi és el títol de l’espectacle que no fa més que posar en valor les paraules, els aforismes i la poesia d’una de les autores nostres més vigents, modernes i enginyoses. Gran, grandiós el projecte, molt ben enllaçat, treballat, produït i interpretat, però més gran encara l’obra de n’Antonina. Sense els seus versos, aquest producte, que recomano sense reserves, no hauria existit. Gràcies, Estudi Zero, gràcies, Teatre Principal per la producció, i gràcies, Antonia per escriure el que has escrit.

Amb projectes com aquest la tesi de Mesquida va camí de ser demostrada.

Esta es una noticia premium. Si eres suscriptor pincha aquí.

Si quieres continuar leyendo hazte suscriptor desde aquí y descubre nuestras tarifas.