Suscríbete

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula | Un brut nature fruit de la curolla de dos amics

un brut nature 
fruit de la curolla de 
dos amics

un brut nature fruit de la curolla de dos amics CRESPUMÓS SON CRESPÍ MICROCELLER

Pere Crespí i Neus Beltran acaben d’anunciar el naixement del primer escumós del microceller Son Crespí de Passatemps, de Santa Maria del Camí. Un bon vi, ideal per brufar, que han batiat com a Crespumós, del qual n’han fet una edició limitadíssima de 607 botelles. És un dels pocs vins escumosos fets 100% amb la varietat autòctona Mantonegro, que també fan servir els cellers Ramanyà -amb el Goig (rosat) i el Sò-, i José L. Ferrer -amb el Veritas Brut Nature Rosat-.

La idea d’elaborar aquest blanc de negre va sorgir l’any 2018. Pere Crespí i el seu company de carrera Jordi Raventós, propietari del petit celler Clos dels Guarans, del Penedès (Catalunya), varen tenir la curolla de crear un escumós plegats, una amistat nascuda mentre estudiaven Enologia a la Universitat Rovira i Virgili. Recol·lectaren el raïm prest, el mes d’agost de fa dos anys, per tenir una acidesa alta perquè els llevats no morin en la primera fermentació. El mes de febrer de 2019, Raventós va tornar a Mallorca per fer-ne el tiratge amb Crespí: el posaren dins la botella i hi afegiren sucre i llevats. Des de llavors, ha reposat 21 mesos. El pont de la Immaculada d’enguany, Neus i Pere n’han fet el degollament de les primeres 120 botelles, una acció que repetiran així com surti al mercat (només el podeu trobar a Son Crespí). El resultat és un escumós de mètode champenoise, de bombolla fina i ben integrada. Aquest brut nature té un daurat lluent, amb aromes lleugeres de flors blanques i de poma. En boca és de pas suau, amb notes de pinya i de brioix.

Compartir el artículo

stats