Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dionís a taula

Una ginebra fina Inspirada en la rosassa de la Seu

Una ginebra fina Inspirada en la rosassa de la Seu

Just després de la darrera crisi econòmica, l'any 2017, el matrimoni anglès format per Byron Holland i Amber Holland varen decidir crear una nova fàbrica de destil·lats a l'illa, que varen batejar amb el nom de Mallorca Distillery. Ubicada al polígon de Son Castelló, hi elaboren dues ginebres diferents i un vodka.

Avui parlam de Palma Gin, amb un disseny inspirat en les rajoles hidràuliques com les que fabrica l'empresa familiar Huguet (Campos) i en la rosassa oest de la Seu, la catedral de Mallorca. L'elaboren amb un alambí de coure de 500 litres.

Palma Gin Mallorca Distillery

Expliquen que l'alcohol és de blat ecològic que macera, entre 18 i 20 hores, amb el ginebró, la taronja, la llimona i la llima. Després de la maceració, en comença la destil·lació: el vapor passa per una cistella d'infusió amb botànics ecològics -la gran majoria procedents de Sa Casa Pagesa- com la flor d'ametler, lavanda, fulles de taronger, pell de llima i branca de tomàtiga.

El resultat és una ginebra fina i fresca. La varen treure al mercat l'any 2018 i des de llavors no ha fet més que sumar elogis i premis. De fet, el jurat de l'edició d'enguany de la Competició Internacional d'Espirituosos de Berlín (BISC, sigles en anglès) l'ha guardonada amb la màxima distinció: una doble medalla d'or.

Compartir el artículo

stats