Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

El model de Nacions Unides arriba a Palma de la mà de Liceo Francés

L'objectiu és sensibilitzar els joves sobre els principals problemes mundials

La trobada ha comptat amb més de 250 participants de diferents països.

El Liceo Francés de Palma ha organitzat aquest cap de setmana, juntament amb altres quinze centres escolars de diferents països europeus (França, Portugal, Bèlgica i Espanya), Palmun, el model de Nacions Unides Palma. Una trobada que ha tengut com a objectiu sensibilitzar els joves sobre els principals problemes mundials.

Segons explica el centre, Palmun ha comptat amb més de 250 participants que han representat, de la forma més fidel possible, als diferents òrgans de les Nacions Unides, tant pel que fa a la seva estructura, funcionament, procediments, polítiques d'Estat i problemes mundials.

A més de sensibilitzar sobre els problemes mundials, des de Liceo Francés asseguren que esperen millorar el coneixement del món contemporani, desenvolupar les habilitats de comunicació oral i escrita, a més d'oferir als alumnes l'oportunitat d'ampliar els seus horitzons i intercanviar idees amb la resta de participants.

De manera dinàmica i divertida, els joves escolars varen ser ambaixadors i delegats per uns instants. Els escolars varen formar una delegació de diversos representants per país; amb un ambaixador i delegats assignats a cadascuna de les comissions. En el seu paper com a representants varen proposar i defensar solucions que puguin millorar la situació mundial.

Cal destacar que el passat 9 de maig, el Liceo Francés abanderava també una representació de l'Europarlament que va aconseguir que els alumnes de secundària de diversos col·legis de l'illa comprenguessin el funcionament de la Unió Europea i fessin diferents intercanvis multilingüístics i culturals.

Compartir el artículo

stats