El Corte Inglés d´Avingudes va acollir dijous passat el lliurament dels premis del concurs Mastercuina, promogut un any més per Diari de l´Escola i El Corte Inglés.
En aquesta final, hi prengueren part els dotze finalistes del concurs, que havien estat elegits anteriorment entre tots els participants de centres d´educació primària i secundària de tota l´illa que havien enviat les seves propostes per al concurs.
En la primera fase, tots els participants havien enviat una recepta d´un primer plat, segon plat o postres per correu o correu electrònic. Entre els centenars de receptes rebudes de nombrosos centres educatius de l´illa, es varen triar els dotze finalistes que prengueren part a l´acte celebrat a El Corte Inglés, del qual sortiren els sis guanyadors.
A l´acte, els finalistes (els podeu veure a la plana següent) varen haver de mostrar les seves creacions als cuiners membres del jurat, que varen valorar diversos aspectes dels plats, com la presentació, el gust i l´originalitat. Toni Pinya, membre del jurat, va voler destacar l´alt nivell dels plats presentats, que de cada any és millor.
Per a participar en el concurs, només s´havien de complir dos requisits. Per una banda, els plats presentats havien d´incloure algun ingredient mallorquí entre els seus components, i per l´altra, havien de ser plats saludables.
Tant els dotze finalistes com els guanyadors varen rebre diversos premis en nom d´El Corte Inglés i DIARIO de MALLORCA, entre els quals destaquen lots de llibres i targetes regal d´El Corte Inglés.
Hàbits saludables
Aquest concurs de cuina saludable, rebatejat enguany amb el nom de Mastercuina, va néixer fa cinc anys per iniciativa d´El Corte Inglés i Diari de l´Escola i ja en la primera edició va comptar amb una gran participació d´alumnes, famílies i centres.
L´objectiu d´El Corte Inglés i Diari de l´Escola és potenciar els productes mallorquins i l´alimentació saludable entre els escolars de l´illa, amb voluntat d´inculcar-los hàbits d´alimentació saludable, alhora que els permet introduir-se en el món de la cuina tradicional mallorquina i demostrar els seus coneixements culinaris.
Des de la primera edició, el concurs també ha estat usat per alguns dels centres participants com a treball de classe en diverses matèries, com llengua catalana o coneixement del medi.
Un any més, agraïm a tots els centres i escolars que han enviat les seves propostes la seva participació i els encoratjam, a ells i altres, a prendre part a l´edició de l´any que ve.
Totes les imatges de la final del concurs es poden veure des d´avui a la web del DIARIO de MALLORCA.