Sóller. Anada a Sóller, o millor dit, al Port de Sóller. Com altres vegades des de fa un temps, m'entristeix com ha quedat la primera línia, davant la mar. No hi ha cap planta baixa que no sigui un negoci de cara el turisme. Molt bé que s'hagi peatonalitzat el passeig, però tot ha perdut l'encant d'altre temps. I per no parlar del tramvia, estibat de gent i pagant un preu abusiu: 7 € per trajecte. I per tothom, residents i no residents.

Museu. Al port de Sóller estant vaig visitar la seu del Museu Marítim a l'antic convent de Santa Caterina. Deliciós. Petit però ple d'encant. I amb el valor afegit de trobar-hi Manolo Gómez, que hi treballa. Ell és el president de l'Associació d'Amics del Museu Marítim i coneix, pam a pam, tot el que es mostra en el museu. Poder comptar amb la seva explicació fou una de les coses més profitoses de la visita. Amb Manolo vàrem saber la història de cada un dels elements que omplen l'espai. I tot amb vistes sobre la mar gran.

Tempestes. Les tempestes de fa unes setmanes han portat conseqüències. Algunes embarcacions sofriren danys. Però el que sembla rar és que, molts dies després del trui encara hi hagi barques sense control varades a les penyes. Don fe d'una que hi ha a la zona de Sa Bassa Nova de Portocolom. Com és que el sempre recaptador servei de costes no ha avisat el propietari?