A partir d'ara ja podem trobar a les seccions d'autoajuda de les nostres llibreries aquest nou títol de la col·lecció Magatzem de Can Toni de l'editorial Documenta Balear. Es tracta d'un recull sobre la pràctica de la gratitud, de la que Ciceró deia que era la més gran de les virtuts. El llibre s'ha editat en català i castellà. Els autors d'aquest entranyable volum són Tolo Alzina, músic, actor, escriptor i Pere-Jordi Munar, arquitecte, cinèfil, màster en management de l'empresa i en intel·ligència emocional. Les simpàtiques il·lustracions són de la creativa i versàtil artista brasilera Corine S. Carreira, publicista i dissenyadora gràfica. Abans, un pròleg de Quim Valls, economista, expert en intel·ligència emocional, i un prefaci de Silvia Gelices i Xavier Caparrós, psicoterapeutes especialistes en temes de consciència i creixement personal.

Segons els autors la gratitud pot significar importants beneficis psicològics, físics i socials per a les persones que l'exerceixen. La gratitud redueix els sentiments de desemparança, augmenta el grau d'optimisme, reforça l'autoestima, enforteix les relacions i impulsa la creativitat. En definitiva, aprendre a donar les gràcies com a estil de vida, a dir em sap greu i a demanar perdó mitjançant un teixit conjuntiu de capítols, a manera de fibres poètiques com són agrair naturalment la fertilitat de la terra mullada, la pluja, l'aigua, les energies renovades, agrair emocionalment els sentiments, les benediccions, els retrobaments, agrair sorprenentment la bona gent que ens envolta, l'aroma d'infància, les solucions senzilles. Tot un corol·lari que ens convida a capgirar el món.

El llibre es tanca amb una mena de bibliografia de l'agraïment, un decàleg, una recepta d'arròs caldós de gratitud i la promesa que hi haurà segona part.