Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Relectures

Miss Marple, I supose

Una lectura perfecta per llegir entremig d'altres lectures més feixugues

Miss Marple, I supose

Hi ha una autora que sempre m'ha fascinat, la vaig descobrir a la meva adolescència i anys més tard quan vaig començar a estudiar anglès els seus llibres foren el primer pas per passar a lectures més complicades. Parlo de la reina indiscutible de les novel·les de suspens, de l'escriptora britànica més traduïda i més coneguda de totes, es tracta evidentment d'Agatha Christie, anomenada la reina del crim.

Us convido a rellegir qualsevol de les seves obres, però en particular les de Miss Marple, mestra soltera jubilada que viu en un poblet anomenat Saint Mary Meed i des d'on resol misteris com a detectiu aficionada. Aquest personatge apareix en 12 novel·les d'Agatha Christie i en 20 narracions curtes, el llibre que recomano és Miss Marple y los trece problemas. Cada setmana el Club dels Dimarts es reuneix a la casa de Miss Marple per discutir crims que no han estat resolts, el grup està format per un jove escriptor nebot de Miss Marple, una artista, un metge, un clergue que coneix la cara oculta dels éssers humans, un advocat pel qui la lògica és l'únic criteri vàlid, un comissari de Scotland Yard que aporta la seva experiència personal i Miss Marple que amb el seu coneixement de la naturalesa humana, basada en la meticulosa observació dels habitants del petit poble on viu, aconsegueix resoldre els casos més complicats i manifestar-se com una gran rival per al més perspicaç dels investigadors, això si sempre amb la seva peculiar discreció i savoir faire britànic.

Miss Marple y los trece problemas és una col·lecció de relats curts que us entretindrà i que són la lectura perfecta per llegir entremig d'altres lectures més feixugues.

Compartir el artículo

stats