Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Lectures d'estiu

Acabat el curs escolar, oferim recomanacions de llibres per joves, fetes per joves

Patrick Ness.

Va de monstres

Tristesa, pena, amor, felicitat, tendresa, inquietud, por, intriga són alguns dels sentiments que m’ha transmès aquest llibre.

Una història extraordinària i plena d’emocions que et fa SENTIR des de la primera pàgina. La veritat és que feia molt de temps que un llibre no m’havia emocionat tant i aquest ho ha aconseguit.

La seva lectura t’enganxa i t’envolta des del primer moment. Un llibre que quan el comences no el pots deixar fins al final.

L’autor, Patrick Ness, fa que el lector s’endinsi dins la història i aconsegueix que et posis dins la pell del protagonista fent sentir la seva lluita i angoixa , davant la difícil situació que li ha tocat viure i que es nega a acceptar. Un relat que mescla la realitat amb la ficció i en el que és necessària la ficció per poder veure la realitat.

L’ argument tracta d’un nin que cada dia té el mateix malson, es repeteix fins que un dia es torna realitat . El nin nom Conor, té 13 anys i viu amb la seva mare. Son pare viu enfora, perquè està separat de la seva mare. En aquests moments la seva vida és molt complicada, ja que a més de no tenir al seu pare a prop, a la seva mare li diagnostiquen un càncer i a la escola pateix assetjament escolar. Què mes li pot passar?...

Jo no me puc ni imaginar una situació tan complicada.

Situacions extremes

Tan sols llegint el títol podem imaginar que serà un llibre extraordinari. Una història bonica, commovedora i emocionant que ens ensenya el valor del respecte i de l’amistat. Un llibre que m’ha agradat moltíssim i que recomano tan a grans com a petits.

Aquesta és la historia de Michael un noi que durant una nit de tempesta es perd enmig de l’Oceà Pacífic.

Recordo que no tenia el collar, vaig cridar a n’Stella Artois però no venia… abans de què la pogués tornar a cridar vaig sentir el fred de l’oceà. No trobava a n’Stella Artois, (la nostra gossa) però la podia sentir i em vaig aferrar a l’única cosa que vaig veure; la meva pilota de futbol. Només podia pensar en els taurons, ja que en el moment del naufragi ens trobàvem davant les costes d’Austràlia...

Em vaig despertar i al meu davant tenia un plat amb peix i fruita i un bol amb un poc d’aigua; no estava tot sol en aquella illa… n’Stella Artois m’estava llepant la cara, i estava segur de què els meus pares em vendrien a cercar.

Estava feliç perquè havia sobreviscut, però ara tocava cercar un lloc per dormir i passar la nit. Vaig intentar esbrinar qui era la persona que m’havia donat el menjar i l’aigua, però no en vaig trobar ni rastre…

Una situació en la que s’ha de sobreviure a la falta de menjar, d’aigua potable, i a les picades d’animals que el protagonista ni tan sols sabia que existien i lluitant en contra de totes aquestes dificultats, podria sorgir una amistat entre dues persones que ni tan sols parlen el mateix llenguatge?

Viure d'una altra manera

La Flor és una fotògrafa especialitzada en noces molt famosa als Estats Units. Té la vida que sempre havia somiat: un noi guapo i intel·ligent, un loft a la gran ciutat de Nova York… Però amb el temps, es va convertirà en una persona materialista i des de que viu a Nova York s’ha oblidat dels seus orígens humils a Espanya i només pensa en ella mateixa. I, com a moltes persones d’avui en dia, viu enganxada al seu mòbil i a les xarxes socials. Un dia passejant pel carrer té una experiència propera a la mort de la qual la salva el Jake, un home jove molt peculiar. Tota la seva vida canviarà quan coneix a la Melissa, aquesta li demana que sigui la fotògrafa del seu casament, assumpte que en un principi no li fa ganes , però que finalment acceptarà. La Flor haurà de viatjar fins a Tennessee. Allà s’enamorarà de l’única persona de la qual no es podia enamorar, coneixerà a persones que van ser molt importants per a la seva família d’ Espanya. Aquest viatge canviarà a la nostra protagonista per complet, la seva forma de pensar, d’imaginar i de sentir.

Aquest llibre t’ensenyarà que les aparences, moltes vegades enganyen, et farà veure el món d’una altra manera i t’ajudarà a gaudir de les coses més senzilles i quotidianes de la vida.

En definitiva un llibre en el que les coincidències no sempre ho són, sinó que moltes vegades són les nostres decisions les que simplement van configurant la nostra vida i el nostre destí.

Si et vols apassionar i enamorar, sens dubte aquesta és la teva novel·la.

Un clàssic

Aquestes vacances d’estiu tindràs temps per fer moltíssimes coses però la més important és gaudir de la lectura, perquè llegir alimenta el cervell i l’ànima amb imaginació, creativitat i felicitat, així que recomanaré un llibre que des del primer moment que ho vaig llegir em va encantar i és preciós, es diu El petit príncep, un llibre escrit i il·lustrat per l’escriptor francès Antoine de Saint-Exupéry. És un llibre poètic, filosòfic. El llenguatge és senzill perquè tothom pugui llegir-lo, ja ha estat traduït a 250 idiomes i dialectes fins i tot l’idioma braille. El llibre tracta dels nostres de sentiments, la innocència d’un ésser pur representada en un nen que és el petit príncep en el qual aconsegueix arribar al cor d’un aviador perdut al desert explicant-li totes les seves aventures.

A través d’aquesta història podràs experimentar sentiments que et faran reflexionar sobre la vida. Encara que es cregui que és un llibre infantil és una obra literària per a totes les edats. Esper gaudeixin molt de aquest estiu i de la companyia d’un bon llibre.

Misterio a la vista

Mi recomendación de lectura para este verano, es el libro Escape, Las Siete Pociones. Se trata de un libro de misterio, de la autora Andrea Izquierdo y trata sobre el juego del escape. El lector toma las decisiones y con estas decisiones el grupo podrá superar un juego. Tienes diferentes opciones y tú eliges la que crees mejor y te sitúas en la página que te indica. El camino elegido va desvelando secretos inesperados. Cuando Jasper celebra su cumpleaños, decide jugar un escape room con sus amigos y los diferentes caminos le traerán problemas y tú como lector, puedes determinar que quieres que suceda o que no suceda en cada una de las decisiones tomadas.

Es un libro muy entretenido y original en el que vas tomando decisiones que van influyendo en la trama, el lector tiene que elegir y seguir el camino indicado.

Es divertido, gracioso y también tiene su parte de misterio, al ser un escape de la habitación, hay muchos imprevistos y momentos muy buenos, lo mejor es que tú decides el futuro que les deparará a Jasper y a sus amigos.

Una història de superació

Aquest llibre tracta sobre un nadador paralímpic que nom Xavi Torres que des dels seus principis ha arribat molt lluny en tot tipus de carrera (mar i piscina). Ell tenia dificultats per fer amics degut als seus problemes però els seus germans n'Alex, na Carol i na Marilén li feien molt de cas. També explica la seva millor competició, la de nedar 24 hores a la piscina municipal de Son Hugo de Palma.

A mes de contar la historia d'aquest nadador també te una galeria de fotos de les seves millors competicions i d’ ell de petit. I quan ell va néixer els seus germans no notaven res rar fins que va ser mes gran. N'Àlex era el germà més protector de tots; un dia el varen expulsar per pegar a un nin que es va ficar amb en Xavis. També hi ha un capítol que tracta sobre persones importants en la seva vida.

He triat aquest llibre perquè es molt interesant saber la vida d’un nadador tan impressionant com ell però el recoman a partir de 10 anys.

Xavi és un home genial i es mereixia aquest llibre.

En Gabriel Forteza (l’autor del llibre) és molt amic de Xavi Torres.

Molts dels meus amics ja tenen aquest llibre i els qui encara no el tenen els ho recoman molt perquè és interesant, divertit i emocionant. Emocionant per la seva història i pel fet de comprovar que amb qualsevols condicions es pot arribar enfora.

Sensacions diverses

Els Forasters del Temps és una col·lecció de set llibres (de moment) molt divertida, de l’autor Roberto Santiago i les fantàstiques il·lustracions d’Enrique Lorenzo. Tracta d’una família “Els Vallbona” i les seves veïnades que emprendran grans aventures dins diferents èpoques de la història. Tot va començar quan anaven a comprar unes bicicletes i de cop i volta els va caure un llamp damunt el cap i això els ha duit d’època en època de la història vivint aventures molt interessants. La seva primera aventura va començar a l’oest, la segona a l’edat mitjana, la tercera a l’imperi romà, la quarta a un galió pirata, la quinta a Chicago, la sisena a l’època dels dinosasures i la setena a les piràmides d’Egipte. Aquesta col·lecció de llibres m’ha agradat molt, és molt interessant, fa que coneixis un poc més les èpoques de la història. Està escrit amb un llenguatge fàcil i divertit amb moltes il·lustracions que fan que t’imaginis els personatges, els llocs, les accions… i te fiquis més a la història del conte. Jo ho recoman a nins de set a catorze anys, però també ho poden llegir tots els públics. Aquests llibres m’han fet sentir com si jo estigués dins aquestes aventures tan intrigants. Quan t’avorreixes aquest llibre t’entreten bastant i t’enganxa ja que una vegada que comences és un començar i no aturar amb la intriga que tens de pàgina en pàgina. M’ha agradat molt i ho recoman a tothom que li agraden el llibres d’aventura.

L'amic Agus

Vos convit a llegir la col·lecció Agus i els Monstres. És una mescla de còmic i enciclopèdia molt divertida. A la col·lecció hi ha quinze llibres totalment diferents. Els llibres no són una única història dividida en quinze parts, sinó que tots tenen històries diferents. El que m’agrada més és que totes tenen els mateixos personatges i que totes tenen aventures. A més, en els diferents llibres, hi apareixen diferents personatges peculiars, els monstres.

Compartir el artículo

stats