Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Llibres per aprendre a estimar

Una obra encaminada de manera singular a les persones més joves, al·lotes i al·lots que viuen amb ulls nous

Octavio Salazar.

L'onada revolucionària dels feminismes, ens mostra la millor cara per abraçar els camins per on transitar, abandonant privilegis de la masculinitat arrelada en els vells mandats del Patriarcat.

Entre les paraules que van aflorant, sempre per damunt de tot atenent la força i la veu de les dones, sorgeix també la d'homes que treballen i senten de manera intensa la crida transformadora, cercant la igualtat de Gènere.

Així ha arribat entre nosaltres el llibre #WeToo d'Octavio Salazar. Una obra encaminada de manera singular a les persones més joves, al·lotes i al·lots que viuen amb ulls nous, amb perspectives arrelades en un context social que afavoreix un diàleg i una interpel·lació, amb empenta vers un compromís que es troba proper a la necessitat de rompre amb les ràncies pràctiques generadores de les desigualtats.

Ens ho porta a flor de pell Octavio Salazar, fent seva la mirada amorosa vers les més joves. Una obra que recull el fet de sentir de les generacions que han vist com el seu despertar a la vida relacional, el que afecta les seves primeres experiències en el fet de descobrir tot l'univers afectiu-sexual, es troba acompanyat de múltiples aportacions que permeten guiar la construcció relacional, des de realitats i oportunitats de reflexió i aprenentatges que fan més fàcil i més acompanyada la descoberta.

Al costat esdevé factible identificar els monstres. Cal mirar de cara tota la fúria de les manades que assetgen cada moviment, cada passa de descoberta. És precís afrontar amb coratge i responsabilitat, l'acompanyament tot el ventall de les pedagogies que han d'acompanyar els descobriments, les exploracions afectiu-sexuals i relacionals. Manca una aposta ferma des de tot l'àmbit de la comunitat docent per afrontar amb estimació i respecte, el que elles i ells, les generacions més joves troben al carrer, també a les xarxes socials, intoxicant massa els primers aprenentatges de l'estimació i les relacions. Sense obviar que el marc de la família, suposa la terra més nutricional des de la qual acompanyar i respectar la vida de cada una de les al·lotes i al·lots, que transiten per aquestes etapes de les seves vides.

Octavio Salazar, amb #WeToo ens convida a facilitar-los camins d'aprenentatges lliures de prejudicis, de tabús, de les pràctiques de domini, d'assetjament, de violència masclista, per entrar en diàlegs de relació en els quals estimar sigui la base que allibera.

Compartir el artículo

stats