Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Una Missa per la Pau

Una Missa per la Pau

La missa L'home armat, del gal·lès Karl Jenkins (1944), amb el subtítol Una missa per la Pau, fou encarregada a l'autor per part del Royal Armouries Museum de Leeds, amb motiu de les celebracions del nou mil·lenni i va ser inicialment dedicada a les víctimes de la crisi de Kosovo. A partir de textos de diversos orígens, cultures i èpoques vol transmetre un missatge clar: agermanament entre religions i un "no a la guerra".

Es basa en la missa cristiana combinada amb altres fonts, principalment la cançó popular del S. XV L'home armat en el primer i últim moviments, i que dóna títol a l'obra. Combina versos bíblics, Al·lahu-akbar, l'èpica Índia del Mahabharata, un poema testimoni d'un supervivent del bombardeig d'Hiroshima i la poesia anglesa.

L'obra comença amb una representació dels peus marxant, superposada més tard per l'estrident sonada d'un piccolo imitant les flautes d'una banda militar.

Es va estrenar al Royal Albert Hall de Londres el 25 d'abril del 2000, interpretada per The National Youth Choir Great Britain, The National Musicians Symphony Orchestra, Julian Lloyd Webber i el director Grant Llewellyn.

El CD va ser enregistrat durant l'estiu del mateix any per la London Philarmonic Orchestra dirigida per Karl Jenkins amb El National Younth Choir of Great Britain.

Compartir el artículo

stats