Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

QUÈ ÉS CULTURA

Regalar

Regalar

De qui és el plaer més gran, del qui regala un objecte o del qui el reb? Del qui tria el que s'ha de regalar, l'embolica i té cura de quedar bé, o del qui serà el destinatari?

Avui dedicam algunes pàgines d'aquest suplement setmanal a recomanar objectes de regal, pensant més en la festa dels Reis, més tradicional en aquests indrets nostres, que en la del Pare Noel, més d'importació.

Però no us oferirem un llistat de regals qualsevol. No. La idea és que alguns dels col·laboradors del suplement recomanin llibres i discos. De tot tipus, no necessàriament d'actualitat. De fet molts d'ells són considerats volums de referència.

O no és considerat avui un clàssic qualsevol dels enregistraments que va fer Duke Ellington? O més modernament, qualsevol dels discos de Nora Jones?

I pel que fa als llibres, no és també un clàssic contemporani Francesc de Borja Moll.

Ara bé, no tot són títols antics, també en trobareu de més recents, com el darrer enregistrament de la cantant francesa Isabelle Geffroy, més coneguda artísticament amb el nom de Zaz. Una autèntica revelació en el camp de saber fusionar bé la chanson francesa i el jazz. O el del grup Pentatonics dedicat a versionar temes nadalencs prou coneguts per tots. Pentatonics és un dels millors grups a capel·la del món.

Llibres d'avui? Clar, també en trobareu. Com el de l'escriptora Joumana Haddad, titulat Jaulas i escrit en forma d'obra de teatre.

I fins i tot algun per a un públic jove: La chica invisible, que ens recomana la jove col·laboradora Jun Calafell.

Amb aquestes pàgines de recomanacions el que volem és donar idees, obrir camins, deixar pinzellades, per tal que a l'hora de fer un regal també es tengui en compte la cultura. En aquest cas, la cultura en format llibre o format disc.

Consultau els nostres suggeriments. Segur hi trobareu alguna línia a seguir que per ventura no se vos havia acudit. D'això es tracta.

Molts d'anys!

Compartir el artículo

stats